SEGRE

ITÀLIA IMMIGRACIÓ

Salvini vol multar les ONG que rescatin migrants

Tot i les crítiques de les Nacions Unides || El líder ultra es burla d’una sentència que l’obliga a donar empara nens gitanos

El vicepresident i ministre d’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini.

El vicepresident i ministre d’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, vol multar els que col·laborin sense autorització en el salvament de migrants amb fins a 5.500 euros per persona rescatada. Aquesta proposta forma part d’un nou decret de seguretat impulsat pel líder de la Lliga que atorgaria més poder al seu ministeri en la gestió de la immigració irregular. L’ONU ha demanat al Govern italià que retiri la iniciativa al considerar-la una “potencial” violació dels drets humans dels immigrants. Però lluny d’intimidar-se, a força de declaracions i tuits, Salvini s’ha embrancat durant els últims dies amb l’ONU, a la qual ha criticat per tenir entre els seus membres Corea del Nord, Turquia o Veneçuela i “oferir la llliçó a Itàlia sobre els drets humans”.

Ahir mateix, Salvini va criticar durament la fiscalia d’Agrigent (Sicília) per haver confiscat el vaixell humanitari de l’ONG Sea Watch i haver permès el desembarcament dels quaranta-vuit migrants que esperaven des de fa quatre dies poder arribar a terra després d’haver estat rescatats al Mediterrani.

El ministre italià proposa imposar multes de fins a 5.500 euros per cada immigrant rescatat

“Tinc intenció de denunciar per afavorir la immigració clandestina a qualsevol que doni la disponibilitat perquè desembarquin els migrants des d’un vaixell fora de la llei. Això val també per a qualsevol òrgan de l’Estat. Si aquest fiscal autoritza el desembarcament també aniré fins al fons”, va dir Salvini ahir a la nit en un programa de la televisió que va mostrar en directe les imatges de la Guàrdia Costanera italiana que feia desembarcar els migrants.

D’altra banda, el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha ordenat a les autoritats italianes que ofereixin un allotjament temporal a deu nens gitanos afectats pel desallotjament d’un campament a la localitat de Giugliano, cosa que va ser resposta amb burles per part de Salvini. “Ahahahahah. Motiu de més per votar la Lliga diumenge”, va postil·lar, en al·lusió a les imminents eleccions al Parlament Europeu, per a les quals la formació ultradretana parteix com a favorita.

tracking