SEGRE

PROCÉS TRIBUNALS

Comencen a embargar a alts càrrecs del Govern per l'1-O

Per un valor de 2,1 milions d’euros || La jutge d’instrucció número 13 de Barcelona demanava 5,8 milions com a fiança

Un dels processats per malversació, Antoni Molons.

Un dels processats per malversació, Antoni Molons.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge d’instrucció número 13 de Barcelona ja ha començat a embargar béns per valor de 2,1 milions d’euros als 17 alts càrrecs de la Generalitat processats com a autors d’un presumpte delicte de malversació en el marc dels preparatius i organització de l’1-O. La Caixa de Solidaritat va recaptar 3,7 milions dels 5,8 que la jutge havia imposat com a fiança als processats. Així les coses, fonts de les defenses van assenyalar ahir que alguns dels processats han pogut constatar que els tenen els comptes bloquejats. Entre els afectats per l’embargament hi ha el secretari de Comunicació de la Generalitat Antoni Molons, l’exsecretari general de Presidència Joaquim Nin, el director de Comunicació, Jaume Clotet, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, l’exdirector de Diplocat Albert Royo, l’exdirector de la Delegació de la Generalitat davant de la Unió Europea Amadeu Altafaj, i l’exdirectora de Serveis de la secretaria general d’Economia Natàlia Garriga.

L’embargament de béns dels processats per malversació és conseqüència de la decisió de la lletrada de l’administració de justícia d’aquest jutjat que, en una diligència d’ordenació, va rebutjar, tal com havien esgrimit les defenses, que els 2,1 milions que quedaven per cobrir el total de la fiança ja estaven dipositats al Tribunal Suprem en el marc de la causa que s’hi segueix pel procés. En aquest sentit, els disset processats sobre els quals pesava l’obligació de prestar fiança van al·legar que els 2,1 milions restants estaven consignats al compte del Suprem arran del judici contra la cúpula de l’1-O, i que “responen a les futuribles responsabilitats civils meritades per idèntics fets ventilats en els dos procediments”.

La Caixa de Solidaritat va recaptar 3,7 M€ però no va poder reunir la quantitat sol·licitada per a la fiança

La lletrada, tanmateix, ho va rebutjar al considerar que aquesta quantitat està “dipositada a favor de persones diferents dels processats del present procediment, en un de diferent”, davant d’un òrgan judicial diferent i respecte a uns fets que cap resolució ferma ha declarat coincidents.

tracking