SEGRE

GUERRA COMERCIAL

EUA concedeix a Huawei un indult de 3 mesos abans d'aplicar el veto

Nerviosisme entre els comerciants dels dispositius xinesos i els clients

Imatge d’arxiu d’una botiga Huawei a Madrid.

Imatge d’arxiu d’una botiga Huawei a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Comerç dels Estats Units ha emès una llicència temporal de noranta dies de durada en favor de Huawei i seixanta-vuit de les seues filials no nord-americanes que autoritza el fabricant xinès a dur a terme certes activitats necessàries per al manteniment de les operacions de xarxes existents i per al suport de serveis mòbils existents, després que la companyia fos inclosa dijous passat a la llista negra d’empreses amb les quals les firmes nord-americanes no poden fer negocis sense permís del Govern.

“La llicència temporal concedeix als operadors temps per realitzar altres arranjaments i espai al departament per determinar les mesures a llarg termini apropiades per als proveïdors de telecomunicacions americans i estrangers que actualment confien als equips de Huawei per a serveis clau”, va declarar el secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross. “A curt termini, aquesta llicència permetrà el manteniment de les operacions relacionades amb els actuals usuaris de mòbils de Huawei i xarxes rurals de banda ampla”, va afegir.

L’indult a Huawei, que serà vigent durant noranta dies a comptar des d’aquest dilluns, permetrà també desenvolupar la investigació en matèria de ciberseguretat “crucial” per al manteniment de la integritat i fiabilitat de les xarxes i equips existents i totalment operatius.

La majoria de fabricants de circuits integrats, equips de telecomunicacions i dispositius mòbils dels Estats Units van registrar ahir caigudes a la borsa després que el país nord-americà concedís una llicència temporal de noranta dies a Huawei després de vetar-la divendres passat.

Per la seua banda, les botigues de mòbils espanyoles han començat a notar cert nerviosisme i cancel·lacions de comandes entre els clients després de conèixer-se el veto de Google a Huawei, encara que oficialment les grans cadenes d’establiments refusen pronunciar-se.

Els comerciants consultats coincideixen que Huawei no s’ha posat en contacte amb ells per comentar-los la situació generada arran de l’anunci de tall de subministrament per part de companyies nord-americanes i que, en línies generals, les vendes de dispositius d’aquesta marca s’han vist ressentides per aquesta situació.

tracking