SEGRE

REPORTATGE

Tarragona es veurà abocada a un pacte

La seguretat, l’habitatge, la mobilitat i l’ocupació són els grans temes de debat d’aquesta campanya de les municipals a Tarragona i Girona.

Debat d’alcaldables de Tarragona amb l’absència de Ballesteros.

Debat d’alcaldables de Tarragona amb l’absència de Ballesteros.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot sembla indicar, si els sondejos no fracassen estrepitosament, que la fragmentació del vot a la ciutat de Tarragona obligarà que el govern municipal sigui la conseqüència d’un pacte entre diverses forces, però s’ha de veure quina pot ser l’aritmètica política viable.

El socialista Josep Fèlix Ballesteros es juga la reelecció davant de Rubén Viñuales (Ciutadans), Pau Ricomà (ERC), José Luís Martín (Partit Popular), Dídac Nadal (Junts per Tarragona), Laia Estrada (CUP), i Carla Aguilar (En Comú Podem) com els caps de les llistes amb més possibilitats d’aconseguir representació.

La seguretat es repeteix com a tot Catalunya com un dels grans temes de debat, però en el cas de la capital del Tarragonès preocupa especialment el desenvolupament harmònic dels barris i la petició per part de bona part dels veïns de Móra de ser una entitat municipal descentralitzada.

La neteja, el patrimoni i l’Anella Mediterrània, en concret la idoneïtat o no de construir nous habitatges al seu entorn, va enfrontar els candidats en el debat organitzat per l’agència ACN, en la qual Josep Fèlix Ballesteros va ser el gran protagonista absent, blanc de les crítiques de l’oposició per no anar-hi i delegar a la número quatre de la llista.

Els candidats coincideixen en alguns punts de debat, la qual cosa demostra alguns dèficits de la ciutat, com és el cas de la urgència de millorar la mobilitat a la capital del Tarragonès. Per exemple, Junts per Tarragona defensa que els ponts que creuen el riu Francolí es converteixin en vies per les quals es pugui anar amb bicicleta i caminant, i per la seua banda Ciutadans demana la recepció de les carreteres que ja són trama urbana, amb referència a l’N-340, N-240 i la T-11, perquè ajudin a connectar la ciutat, per posar-ne alguns exemples.

tracking