SEGRE

REGNE UNIT CRISI

May prepara la dimissió i deixa en l'aire la votació del pla del Brexit

Pressions del partit perquè la ‘premier’ britànica deixi ja el Govern

Theresa May i el seu marit després de votar als comicis europeus.

Theresa May i el seu marit després de votar als comicis europeus.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern del Regne Unit va ajornar ahir a la primera setmana de juny la publicació de la nova llei del Brexit que la primera ministra, Theresa May, va anunciar aquesta setmana. La votació, prevista per a aquella setmana, no podrà celebrar-se i la premier britànica va deixar en l’aire la data en la qual sotmetrà per quarta vegada a votació davant de la Cambra dels Comuns el pla de sortida pactat amb Brussel·les que May va vendre com “l’última oportunitat” per tirar endavant el Brexit, sobre el qual plana ara com a ultimàtum la data del 31 d’octubre.

La crisi en la qual s’ha sumit el Govern britànic per l’estancament de l’acord de retirada ha provocat una baixada en la popularitat del partit conservador, que demana el cap de la seua líder, cada vegada més pressionada perquè dimiteixi del càrrec davant de la impossibilitat de consensuar entre els seus un pla per tirar endavant l’acord. La premsa britànica especula que May podria dimitir després de conèixer-se dilluns els resultats de les eleccions comunitàries o passada la visita d’Estat del president dels Estats Units, Donald Trump, programada del 3 al 5 de juny. Per la seua part, Europa insisteix que no entraran en cap altra negociació d’un acord de Brexit, ja sigui amb Theresa May o amb el seu substitut.

Els anglesos es veuen obligats a votar als comicis europeus a causa del retard de la sortida

Al seu torn, la primera ministra va anar ahir a la tarda a votar a les eleccions europees, en les quals els britànics elegiran els seus 73 representants al Parlament europeu i en què s’augura que el partit dels tories pateixi una derrota històrica. Les enquestes donen per guanyador l’euroescèptic Nigel Farange. El Regne Unit s’ha vist obligat a participar en els comicis a causa de la pròrroga que els britànics van demanar per no abandonar el bloc europeu d’una forma abrupta el passat 29 de març. Regne Unit i els Països Baixos han estat els encarregats de donar el tret de sortida als comicis europeus, que finalitzaran diumenge, vinent 26 de maig, en les quals es preveu un auge dels partits populistes a l’Europarlament.

tracking