SEGRE

SUCCESSOS ARAGÓ

Presó per a un guàrdia civil per abús de menors a Barbastre

L’agent, de Montsó, feia classes de suport d’anglès en dos col·legis de la localitat

Foto d’arxiu d’una caserna de la Guàrdia Civil.

Foto d’arxiu d’una caserna de la Guàrdia Civil.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del Jutjat número 2 de Barbastre (Osca) va decretar ahir presó provisional, comunicada i sense fiança per a un guàrdia civil de Montsó, de quaranta-vuit anys, com a presumpte autor d’un delicte d’abusos a menors després de ser arrestat a començaments d’aquesta setmana arran de les denúncies dels afectats.

Aquest agent, destinat a Montsó, exercia com a professor de classes extraordinàries d’anglès en dos centres públics de Barbastre. El Tribunal Superior de Justícia d’Aragó va confirmar que els fets es van produir a la capital del Somontano, lloc de residència de l’acusat i on suposadament hi podria haver diversos menors que haurien estat víctimes dels abusos.

El detingut va passar ahir al matí a disposició judicial per prestar declaració, i després del testimoni de l’acusat, el jutjat va decretar-ne l’ingrés en presó provisional. De moment, a la causa estan personats el Ministeri Fiscal i la defensa.

Segons la informació del diari Heraldo de Aragón, l’home feia diversos anys que impartia classes d’anglès en dos col·legis en horari de dilluns a divendres amb permís de la Guàrdia Civil per exercir aquesta segona activitat. Durant aquestes classes, no es va notar cap comportament estrany en l’ara detingut i tot va transcórrer amb total normalitat fins divendres passat, últim dia que es va presentar a les classes.

Quan la direcció dels dos centres van conèixer que l’havien arrestat, van comunicar a l’associació de pares la cancel·lació de l’activitat per motius personals del docent. En cap dels dos col·legis en els quals exercia com a docent no consten denúncies dels pares ni de la direcció del centre.

La notícia de la detenció ha fet saltar l’alarma entre els pares dels nens que assistien a les seues activitats i ha commocionat tota la comunitat educativa i també l’esportiva, ja que l’home era una persona molt coneguda a Barbastre per la seua promoció entre els nens i per la seua participació en l’àmbit esportiu, ja que també exercia com a entrenador de bàsquet i organitzador de trobades esportives.

La jutge va decretar el secret de sumaris després d’escoltar el testimoni del detingut i fins al moment no han sortit a la llum més detalls sobre la investigació dels suposats abusos o sobre el nombre de víctimes.

tracking