SEGRE

REGNE UNIT CRISI

Els conservadors es llancen a la cursa per succeir Theresa May

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha estat l’últim a anunciar la seua intenció d’optar al lloc || L’euroescèptic Boris Johnson parteix com el favorit

La primera ministra, Theresa May, amb el cap cot després d’anunciar la dimissió divendres.

La primera ministra, Theresa May, amb el cap cot després d’anunciar la dimissió divendres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’anunci de la dimissió de la primera ministra britànica, Theresa May, que deixarà el càrrec el proper 7 de juny, són molts els membres del partit conservador els que s’han llançat a la carrera per ser els elegits per ocupar el lloc de líder dins del partit. L’últim a sumar-se a la cursa ha estat l’actual ministre de Sanitat del Regne Unit, Matt Hancock, que s’unirà a la pugna interna que suma ja cinc candidats confirmats oficialment.

Hancock es va posicionar com un dels més ferms partidaris de mantenir-se a la Unió Europea durant la campanya prèvia a la fatídica consulta del 23 de juny del 2016. Tanmateix, després del resultat del referèndum es va convertir en l’aliat de May per pactar amb Brussel·les una sortida ordenada del Regne Unit de la UE.

La batalla per liderar els tories es va intensificar divendres després que la primera ministra britànica anunciés la dimissió, i, entre llàgrimes, va assegurar que havia fet tot el que havia pogut per tirar endavant el seu pla de Brexit, també el punt de fricció entre els candidats a succeir-la.

Malgrat la llarga llista de noms, que podria continuar augmentant a mesura que s’aproximi la data de sortida de May i a tan sols cinc mesos perquè s’executi el divorci britànic dels 27, de moment totes les veus assenyalen com a gran favorit entre les bases l’exalcalde de Londres i euroescèptic Boris Johnson. L’exalcalde advoca per una línia dura d’execució del divorci amb Brussel·les i és partidari d’abandonar la UE el 31 d’octubre ja sigui amb acord o sense, tal com va declarar després de l’anunci de May divendres passat i va ser un dels diputats més durs amb el full de ruta de la primera ministra per aconseguir el Brexit.

Entre els noms que sonen per arribar a líder dels tories una gran majoria opten per seguir la filosofia de Johnson, però per poder optar al càrrec formalment, un candidat ha de comptar amb l’aval d’almenys dos diputats tories.

Després de la designació del candidat, els parlamentaris conservadors aniran reduint la llista en una sèrie de votacions fins que només en quedin dos, que seran sotmesos a l’escrutini de tots els membres del partit.

tracking