SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Una mare i la seua parella, culpables de la mort de la filla de quatre anys

Les acusacions reclamen per a ells presó permanent revisable || La menor va morir al rebre una pallissa i ser violada pel nòvio de la seua progenitora

La mare de la petita morta a l’entrar a la sessió de judici que es va celebrar ahir.

La mare de la petita morta a l’entrar a la sessió de judici que es va celebrar ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat popular va declarar ahir culpables la mare, Davini M.G, i la seua parella, Roberto H.H, de la mort intencionada de la filla d’ella, de quatre anys, l’agost del 2017 a Valladolid al rebre una brutal pallissa abans de ser violada pel nòvio de la seua mare. Els dos s’exposen a presó permanent revisable, encara que la fiscal s’ha desmarcat en el cas de la dona i demana per a ella gairebé vint-i-vuit anys.

El jurat, compost per cinc homes i quatre dones, va donar a conèixer aquesta decisió ahir al matí després de respondre un qüestionari amb 138 preguntes sobre l’objecte de veredicte, per responsabilitzar, per unanimitat, Roberto i Davinia de la violenta mort de la petita, en el cas de la mare per omissió.

La Fiscalia recrimina a la mare que mirés a una altra banda davant les vexacions que patia la petita

Roberto haurà de respondre per quatre delictes de maltractament amb lesions i un altre de maltractament habitual, a més d’un delicte d’agressió sexual. En el cas de Davinia, a més de la seua responsabilitat per la mort de la seua filla, se l’acusa de tres delictes de maltractament amb lesions i un altre de maltractament habitual. L’acusació particular, en representació del pare de la nena, i les acusacions populars, han sol·licitat des del principi que Roberto sigui condemnat a presó permanent revisable com a autor material del crim, violació i maltractament Les discrepàncies s’han produït pel que fa a la mare de la petita, ja que tan sols les acusacions populars van sol·licitar mantenir també la presó permanent revisable per a ella, mentre que la fiscal del cas va eliminar la presó permanent i va sol·licitar una condemna de 28 anys per a ella acusada d’omissió, ja que en paraules de la fiscal, “va mirar cap a una altra banda i va anteposar la seua relació de parella a la seua pròpia filla, no la va protegir, no va fer absolutament res i va jugar a la ruleta russa amb ella”. La lletrada del pare biològic, per la seua part, era l’única que no demanava condemna per a la mare.

Els forenses certifiquen al judici el calvari de la petita La nena va morir a l’hospital a causa d’un traumatisme cranioencefàlic provocat per la brutal pallissa que li va clavar el nòvio de la seua mare. Així ho van certificar els forenses que van practicar l’autòpsia a la nena i els doctors que la van atendre a l’hospital durant el judici, iniciat el passat 25 d’abril, els maltractaments que la nena rebia. L’autòpsia practicada a la menor va revelar múltiples lesions, característiques de la denominada “síndrome del nen apallissat”, amb blaus de diferent evolució per tot el cos que, segons van determinar els forenses, no eren accidentals, així com evidents mostres d’haver patit una violació anal i vaginal, no consumada del tot a causa de la petita constitució de la víctima. Al cadàver també es van trobar restes biològiques del nòvio de la seua mare, com restes sota les ungles de la petita que coincidien amb esgarrapades que presentava l’acusat.

tracking