SEGRE

SOLSONA

ERC reedita l’hegemonia dels dos últims mandats amb la tercera majoria

JxCat, la CUP i PSC, repeteixen resultats

David Rodríguez acompanyat per membres de la seua candidatura després de revalidar la majoria.

David Rodríguez acompanyat per membres de la seua candidatura després de revalidar la majoria.A. S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC va aconseguir ahir reeditar el còmode triomf electoral dels dos últims mandats a Solsona, amb la qual cosa l’actual alcalde, David Rodríguez, podrà governar en solitari al repetir els resultats de fa quatre anys i aconseguir set dels tretze regidors en disputa. Per la seua part, el candidat de JxCat, Marc Barbens, va mantenir els resultats dels últims comicis amb els tres regidors que va obtenir el 2015 amb 1.038. També la CUP va aconseguir mantenir els dos edils amb un total 653 vots amb els quals va entrar en el consistori el 2015. A més, el mateix resultat va obtenir el PSC, que va revalidar un regidor, igual que els dos últims comicis, tot i que amb Encarna Tarifa. Les candidatures de Ciutadans i Vox no van entrar al consistori de la capital del Solsonès.

S’ha de recordar que, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, no va trobar relleu per substituir-lo i va tornar a encapçalar la llista amb la voluntat de mantenir resultats. Va acabar un mandat amb un ajuntament sanejat, fet que va situar el consistori del Solsonès entre un dels menys endeutats de Catalunya.

Així mateix, malgrat tenir la majoria absoluta, David Rodríguez ha governat en els últims quatre anys amb el suport dels cupaires, que van aconseguir que el municipi compti amb un pla cultural, aprovat per unanimitat de tots els grups.

Així, Rodríguez va manifestar que entre les grans prioritats del govern municipal figura la construcció d’una illa cultural al centre històric, l’obertura urbanística de la zona verda del Camp del Serra o la construcció d’un nou col·legi d’El Vinyet (anunciat per Educació) i implantar una Taula de Salut mental a la capital.

tracking