SEGRE

GIRONA

JxCat revalida l’alcaldia a Girona i el Partit Popular es queda fora

El bloc independentista pot sumar majoria per governar

Marta Madrenas, en el moment de votar als comicis d’ahir.

Marta Madrenas, en el moment de votar als comicis d’ahir.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts per Catalunya torna a ser la primera força política a Girona, amb Marta Madrenas al capdavant i amb nou regidors, quatre menys que els que va obtenir a les passades eleccions municipals i amb 13.300 vots. Madrenas va aconseguir revalidar l’alcaldia que va ser de Carles Puigdemont als comicis del 2015 sota la marca de CiU i que va deixar el 2016 per substituir Artur Mas. Guanyem Girona (CUP) es va posicionar com a segona força política a l’aconseguir sis escons, quatre més dels que va obtenir el 2015. Els anticapitalistes van rebre 8.100 vots, un centenar més que els socialistes que amb sis regidors es van situar amb tercera força política. Els segueix ERC, que ha pogut mantenir els quatre diputats que va obtenir en els passat comicis, igual que Ciutadans, que va revalidar els dos escons que ja tenia a l’ajuntament. No ha passat el mateix amb PP, que no ha aconseguit mantenir-se en el consistori al perdre l’única regidoria que hi tenia. Tampoc no hi han pogut entrar les formacions de Girona en Comú ni Vox.

El bloc independentista format per JxCat, Guanyem Girona i ERC ha aconseguit sumar 19 escons dels 14 necessaris per fer la majoria absoluta davant els vuit del bloc constitucionalista, amb la qual cosa és molt probable que Madrena repeteixi com a alcaldessa de la capital.

La participació en aquestes municipals ha estat d’un 65% a la capital del Gironès, gairebé nou punts més que el 2015 (56,02%).

tracking