SEGRE

SORT

La nova llista de l’alcalde de Sort guanya i el seu anterior partit, segon

JxCat, a la baixa, i el PSC torna

La celebració de la candidatura de Som Poble a Sort.

La celebració de la candidatura de Som Poble a Sort.SOM POBLE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El resultat de les eleccions a Sort és una inusual barreja de canvi i continuïtat: ha guanyat amb cinc edils la candidatura de Som Poble, una agrupació d’electors liderada per Raimon Monterde, alcalde durant el passat mandat al capdavant d’una llista de Fem Municipi; i també als seus socis al govern, els dos regidors de la CUP Baldo Farré i Pere Basconés. Així, la victòria és per als que han governat en els últims quatre anys, però l’han aconseguit després de renunciar a les seues antigues sigles.

La CUP no va presentar llista pròpia a Sort i va expressar suport a la que incloïa els seus edils. En canvi, Fem Municipi sí que va confeccionar una nova candidatura encapçalada per Magdalena Barbero. Aquest partit d’àmbit comarcal, aliat amb Esquerra Republicana a les municipals, s’havia preparat per al relleu de Monterde amb bastanta antelació, ja que aquest havia anunciat mesos enrere que no optaria a la reelecció. Descobrir que sí que ho faria al capdavant d’una altra formació va ser per a molts una sorpresa majúscula.

Som Poble s’ha quedat a un sol escó de la majoria absoluta. Fem Municipi, per la seua banda, queda com a segona força a l’ajuntament amb tres edils. Junts per Catalunya (JxCat) ha perdut més de la meitat dels regidors que va obtenir el 2015 (quan va ser la força més votada) i passa de cinc a dos.

Una altra novetat és que els socialistes recuperen la representació al consistori de Sort amb un regidor, després d’haver-la perdut als anteriors comicis. Aquesta correlació de forces obre la porta a diferents possibilitats per a aliances al nou mandat, encara que també és possible un govern en minoria que busqui acords puntuals.

tracking