SEGRE

EUROPEESPARTICIPACIÓCOMARQUESBARCELONALLEIDA

Lleida torna a ser republicana

Victòria del PSOE a Espanya i de l’independentisme a Catalunya

“Ho hem aconseguit” - Miquel Pueyo va mantenir la calma en un ambient d’eufòria a la seu republicana i va recordar que s’havia compromès a ser primera força i ho han aconseguit. Va donar per fet que es consolidarà el pacte amb Junts per ...

“Ho hem aconseguit” - Miquel Pueyo va mantenir la calma en un ambient d’eufòria a la seu republicana i va recordar que s’havia compromès a ser primera força i ho han aconseguit. Va donar per fet que es consolidarà el pacte amb Junts per ...MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El republicà Miquel Pueyo ha posat fi a quaranta anys d’hegemonia socialista a la Paeria al ser el candidat més votat a les eleccions municipals d’ahir i es convertirà amb tota probabilitat en el nou alcalde de Lleida, substituint el socialista Fèlix Larrosa, que va perdre un regidor i es va quedar a 81 vots del triomfador.

La candidatura d’ERC va passar de tres regidors i l’11% dels vots de fa quatre anys a un 24% i set regidors, que juntament amb els sis que conserva la llista de JxCat i previsiblement també els dos del Comú, que també repeteix resultats, facilitaran l’alcaldia a Miquel Pueyo, que ahir ja va proclamar el triomf del bloc republicà i l’oferta de diàleg a tots els grups. Canvi de cicle a la Paeria perquè els socialistes paguen el desgast de lustres de govern, i també alguns errors de campanya, amb un regidor menys, i els vents afavoreixen ERC, que ja es va imposar a les generals i ha sabut mantenir els suports per encapçalar el bloc republicà i sobiranista que ja s’anunciava durant la campanya.

Perd un edil Cs i es queda fora de la Paeria la CUP, que ha desaprofitat les seues figures més conegudes, i es manté el PP després d’una campanya molt meritòria del seu alcaldable, Xavi Palau.

El tomb republicà s’ha estès també per comarques i ERC ha estat per primer cop la força més votada, ja que va obtenir en el conjunt de Catalunya els millors resultats des de l’any 1931. Ha obtingut la majoria absoluta a Solsona i Balaguer i és la força més votada a Cervera, mentre que JxCat ha aconseguit majoria absoluta a Mollerussa i les Borges.

Tot apunta que també ERC controlarà la Diputació i els previsibles pactes del bloc independentista els permetrà governar a totes les capitals de comarca, tret de Vielha, on es va imposar Unitat d’Aran. L’eufòria republicana va tenir especial celebració a Barcelona, on Ernest Maragall va ser el més votat i va superar Ada Colau.

 

   
tracking