SEGRE

ELECCIONES

Pueyo dóna per fet un pacte amb JxCat i Comú per liderar el canvi a la Paeria

Anuncia diàleg “amb tots” i promet ser un alcalde “sobri, senzill i accessible”

Pueyo, rebent felicitacions a la seua seu al finalitzar l’escrutini, amb un cartell d’Oriol Junqueras en primer terme.

Pueyo, rebent felicitacions a la seua seu al finalitzar l’escrutini, amb un cartell d’Oriol Junqueras en primer terme.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Vam dir que volíem ser primera força i liderar el canvi honest a la Paeria. Som aquí per fer el que sempre ens han dit que era impossible.” Un tranquil Miquel Pueyo, cap de llista d’ERC, va resumir ahir la seua victòria amb aquestes paraules en un ambient d’eufòria, i va donar per fet que serà alcalde gràcies a un pacte amb JxCat i el Comú, a qui va dir que “allarga la mà”. No obstant, va subratllar que parlarà “amb tots” per arribar a acords en temes concrets. Va argumentar que “no hi ha d’haver cap línia roja, però en les circumstàncies que hem viscut a la ciutat i el país en els últims anys, hi ha forces que s’han posicionat en l’espai de les llibertats democràtiques i els valors republicans i forces que han donat suport a l’article 155 i l’1-O no van recolzar els ciutadans”. Pueyo va prometre ser “un alcalde sobri, senzill i accessible” i que representarà “totes les Lleides”.

Va dir que un 80 per cent de lleidatans “no volen presos polítics ni exiliats, que els valors de la república estan davant dels de la monarquia i que el conflicte entre Catalunya i Espanya s’ha de resoldre amb diàleg i, si fa falta, amb un referèndum”. Va tenir un record per a l’històric republicà Víctor Torres i el poeta Màrius Torres. “Em comprometo a fer el possible perquè no hàgim d’enyorar la seua ciutat d’ideals”, va rubricar.

tracking