SEGRE

Torra torna a penjar la pancarta dels 'presos polítics' a la Generalitat

Va ser motiu de polèmica quan la Junta Electoral Central va ordenar retirar-la

La pancarta dels 'presos polítics', de nou penjada al Palau de la Generalitat.

Torra torna a penjar la pancarta dels 'presos polítics' a la GeneralitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a penjar aquest dilluns al balcó del Palau de la Generalitat la pancarta a favor dels "presos polítics i exiliats", amb un llaç groc, una vegada acabat el cicle electoral. Aquesta pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics i exiliats", en català i anglès, juntament amb un llaç groc, va ser motiu de polèmica quan la Junta Electoral Central va ordenar retirar-la, a l’inici del cicle electoral dels comicis del 28 A i 26M, argumentat que durant aquest període no es podien exhibir lemes partidistes en edificis públics.

Torra va desatendre inicialment l’ordre i no va retirar la pancarta al terme del termini que va donar la JEC, el passat 21 de març, el que li va portar dies després una querella de la Fiscalia per desobediència, per la qual ja ha hagut de declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Quan ja havia expirat el termini que li havia donat la JEC, Torra va optar per tapar primer la pancarta amb una altra amb el mateix lema i un llaç blanc amb franja roja, en lloc del color groc.

Una alternativa que va ser vetada de nou per la JEC i que va donar lloc a una tercera pancarta, que deia "Llibertat d’opinió i expressió", que sí que va ser autoritzada en aquest cas i que s’ha mantingut en el balcó del Palau de la Generalitat durant tot el període electoral.

tracking