SEGRE

ELECCIONES

Puigdemont: “El 2 de juliol em veig assegut al Parlament Europeu”

JxCat s’aferra al cas de Ruiz-Mateos

Ponsatí, Puigdemont i Comín, al conèixer els resultats.

Ponsatí, Puigdemont i Comín, al conèixer els resultats.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat electe de JxCat a les europees, Carles Puigdemont, va reivindicar ahir el seu dret a ocupar l’escó: “Tenim precedents de batalles juridicopolítiques i sabem com guanyar-les. Per tant sí, el 2 de juliol em veig assegut al Parlament Europeu.”

Preguntat per si preveu aconseguir l’acta, va respondre: “L’acta d’eurodiputat ja la tinc, la donaven els ciutadans a les urnes”, i sap com afrontar l’oposició que mostrarà l’Estat perquè sigui eurodiputat, va dir en roda de premsa per videoconferència.

La llista de Puigdemont rebrà de l’Estat 1,17 milions com a subvenció pels resultats obtinguts

Va insistir que l’acta li han donat ciutadans que han pogut votar una candidatura de persones elegibles –amb ell i amb Toni Comín i Clara Ponsatí, els tres a l’estranger–, i va afirmar que “el que fan les autoritats electorals és tramitar administrativament el que els ciutadans decideixen”.

Preguntat per si anirà a Madrid a recollir l’acta d’europarlamentari, va replicar: “Veig que hi ha moltes ganes que vagi a Madrid. No sé si és per agafar l’acta o perquè m’agafin a mi”, i va ressaltar que la seua victòria a les europees llança un missatge a tots els que volien menysprear, ignorar i silenciar JxCat. A més, des de JxCat s’aferren al precedent de José María Ruiz-Mateos, que malgrat estar en cerca i captura va ser elegit a les eleccions europees de l’any 1989, presentant-se amb una formació que portava el seu mateix nom.

Ruiz-Mateos va jurar la Constitució en una clínica de Madrid en la qual estava hospitalitzat per una operació d’abdomen i va poder ser Eurodiputat durant dos anys, fins que el 1991 el Parlament Europeu va decretar la retirada de la seua condició d’immune.

D’altra banda, la llista de Puigdemont rebrà de l’Estat una mica més d’1,17 milions d’euros com a subvenció pels escons i vots aconseguits als comicis.

tracking