SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Tretze anys per als acusats de la 'Manada' de Bilbao

Les acusacions demanaven entre 26 i 39 anys de presó || Jutgen un home de 72 anys acusat d’abusar d’una nena en un ascensor

Un vehicle de la Guàrdia Civil

Un vehicle de la Guàrdia CivilSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Biscaia va condemnar ahir a tretze anys de presó cada un dels tres acusats de la denominada Manada de Bilbao d’abusar sexualment d’una jove de 18 anys i de gravar-ho i difondre-ho amb un telèfon mòbil l’any 2017.

Segons la sentència feta pública ahir, se’ls condemna a deu anys de presó cada un pels abusos sexuals i a tres anys més per revelació de secrets al difondre l’agressió amb el mòbil. Els tres condemnats tenien entre vint i vint-i-vuit anys quan van ocórrer els fets.

L’agressió es va produir el 14 de gener del 2017 en un zona de vènding –petit recinte amb màquines expenedores de menjar i begudes– de la zona bilbaïna de Solokoetxe, a la qual van acudir els acusats i la víctima després de sortir d’una sala de festes.

La sentència considera provat que una vegada allà els homes van acorralar i van abusar de la jove, conscients que no es trobava en plenes facultats ja que havia begut alcohol.

La Fiscalia de l’Audiència i l’acusació particular, que demanaven penes d’entre 26 i 39 anys per a cada un d’ells, reclamaven que se’ls condemnés també com a coautors o cooperadors necessaris del delicte dels altres dos implicats, punt que tanmateix ha rebutjat el tribunal, que tipifica els fets com a abús sexual i no pas com a agressió al considerar que no hi va haver violència ni intimidació.

D’altra banda, l’Audiència Provincial de Barcelona jutjarà avui un home de 72 anys per, presumptament, abusar d’una nena d’onze. Els fets van ocórrer l’any 2015 a l’ascensor de l’edifici on residien tots dos, ubicat en una població del Vallès.

Així mateix, la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Palma jutja un home per un delicte de maltractament habitual cap a la seua dona i un altre delicte d’abusos sexuals cap als seus dos fills menors d’edat.

tracking