SEGRE

ELECCIONES

Abascal exigeix a PP i Cs asseure’s a negociar per tenir els seus vots

Feijóo defensa donar suport a Vox però sense formar govern amb aquesta formació

Imatge d’arxiu del president del PP, Pablo Casado.

Imatge d’arxiu del president del PP, Pablo Casado.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Vox, Santiago Abascal, va advertir ahir que el seu partit és absolutament imprescindible perquè hi hagi governs alternatius a l’esquerra en comunitats com Madrid i Múrcia i va subratllar que si PP i Cs no dialoguen amb ells aquests govern seran impossibles.

“No serà difícil arribar a acords amb els que s’asseguin amb nosaltres, però sí que ho serà donar suport a governs amb qui ni tan sols es vol asseure amb Vox”, va recalcar en la seua primera roda de premsa després de les eleccions del 26 M.

Aquesta serà la primera línia roja de Vox per a les negociació: asseure’s a negociar “com a persones normals”, va insistir Abascal.

De moment, Abascal va admetre haver tingut contacte “informal” amb el líder del PP, Pablo Casado, en una conversa telefònica. En canvi, no ha tingut cap tipus d’interlocució amb Ciutadans ni el seu president, Albert Rivera, després de les eleccions generals de diumenge passat.

Abascal creu que les eleccions han demostrat que Espanya “ja no és igual” que fa sis mesos a causa de l’arribada de Vox a totes les institucions. I això, va defensar, ha de notar-se en el discurs polític “encara que alguns s’entossudeixin” a aparentar que res ha canviat.

Per això, va dir veure’s sorprès d’haver de fer algunes afirmacions “de Perogrullo”, com que els seus votants “han optat per Vox i no per PP ni Ciutadans”. I que a més ho han fet en un ambient de “demonització, estigmatització, culpabilització i xantatge pel vot útil”.

“Qui ha votat Vox ho ha fet exercint valentia i de manera absolutament conscient”, va reivindicar, i va deixar clar que aquests votants no acceptarien “xantatges”, com aquells als quals, segons considera, els volen “sotmetre”.

Per la seua part, el president de la Xunta i líder dels populars gallecs, Alberto Núñez Feijóo, defensa que el Partit Popular es repengi en Vox on ho necessiti per assolir alcaldies o presidències però sense permetre que el partit que lidera Abascal entri a formar part d’un govern de coalició, a semblança del que passa a Andalusia. “A mi no m’agrada aquest partit [Vox], com tampoc als gallecs”, va etzibar el president gallec.

tracking