SEGRE

ELECCIONES

Carmena intentarà la investidura com a alcaldessa si la dreta no arriba a pactar

Parlamentaris de Més Madrid veuen “raonable” estendre la marca

Manuela Carmena.

Manuela Carmena.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata de Més Madrid a l’ajuntament de la capital i alcaldessa en funcions, Manuela Carmena, va confirmar ahir que “és clar” que intentarà ser investida com a regidora el proper 15 de juny al Ple de constitució de la nova Corporació perquè la plataforma va resultar la llista més votada a les eleccions del 26 de maig.

D’aquesta manera, si no s’assolissin acords entre la resta de formacions, aleshores, Més Madrid decidiria l’alcaldia en una segona volta al ser la llista més votada, segons recull la llei Orgànica del Ràgim Electoral General (Loreg). “Més Madrid és la candidatura victoriosa, la qual ha guanyat les eleccions. Estem en un moment en què encara no s’ha desenvolupat el que poden ser els pactes que puguin permetre’m o no ser alcaldessa”, va contestar a la premsa.

Per això, “és clar” que intentarà una investidura perquè Més Madrid “és la candidatura amb més nombre de vots i en cas que no hi hagués acords, pel mer fet de tenir més nombre de vots”. “Seria la candidatura que hauria de decidir l’alcaldia”, va rematar.

D’altra banda, parlamentaris electes de Més Madrid d’Íñigo Errejón van assenyalar que el sentiment generalitzat dins de la plataforma és que pot ser viable estendre la marca més enllà de la regió.

D’altra banda, el candidat socialista a l’ajuntament de Madrid, Pepu Hernández, va manifestar que ell i el seu partit treballen per “aïllar l’extrema dreta” i va deixar a la teulada de Ciutadans el fet de conformar una “majoria equilibrada” a la ciutat.

tracking