SEGRE

PANORAMA

El Senat suspèn Raül Romeva i deixa ERC sense grup a la Cambra Alta

Una senadora d’EH Bildu podria completar la formació

Raül Romeva.

Raül Romeva.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mesa del Senat va acordar ahir suspendre el senador d’ERC en presó preventiva Raül Romeva com a membre de la Cambra Alta en aplicació de l’article de la llei d’Enjudiciament Criminal que preveu que aquells càrrecs públics processats per rebel·lió i en presó preventiva siguin suspesos de les seues funcions. La decisió va arribar després que un informe dels lletrats de la Cambra considerés “indubtable” que se li pugui aplicar la mateixa llei que la setmana passada va permetre suspendre els quatre diputats del Congrés empresonats en el mateix procés. La Mesa del Senat va aprovar “suspendre en drets i obligacions” Romeva amb el vot a favor de PSOE i de PP i el vot en contra del representant del PNB. La suspensió, anunciada per la vicepresidenta primera de la Cambra, Cristina Narbona, té un “efecte immediat”, cosa que va alterar la composició del grup parlamentari d’ERC, que es va quedar sense els deu senadors necessaris per formar un grup propi a la Cambra, ja que va cedir quatre dels seus senadors a Junts. No obstant, la Mesa va concedir a ERC cinc dies per recompondre el grup i el problema podria solucionar-se amb una senadora d’EH Bildu que ha de designar el Parlament basc avui.

Després de la seua suspensió com a senador, Romeva va lamentar que l’“autoritarisme torni a guanyar la política i la democràcia”.

Per la seua part, la portaveu d’ERC, Mirella Cortès, la va qualificar com una “decisió que no és ni justa ni legítima”, atès que “s’han saltat l’article 22 del reglament del Senat”.

tracking