SEGRE

ELECCIONES

Una dotzena de càrrecs de confiança cessen amb el nou ajuntament de Lleida

Sis del gabinet d’alcaldia i sis directors de serveis i d’equipaments culturals || Als quals se sumen tretze assessors dels grups municipals

El ple d’investidura del nou alcalde està previst per al 15 de juny.

El ple d’investidura del nou alcalde està previst per al 15 de juny.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dotze càrrecs de confiança nomenats per l’actual equip de govern municipal de forma eventual cessaran al constituir-se el nou ple de la Paeria. Es tracta dels sis integrants del gabinet d’alcaldia (el cap i cinc assessors) i del director de serveis i coordinador general, el coordinador de planejament urbanístic i els directors d’Arts Escèniques, del Museu Morera i de l’Auditori Enric Granados. A més, també afecta el personal assessor dels set grups municipals amb representació en aquest mandat, que sumen en total tretze persones més: tres al PSC i a CiU, dos a Cs i ERC i un a la Crida, PP i el Comú. No obstant, aquests no van ser designats pel govern municipal sinó pels mateixos grups.

El cessament dels càrrecs de confiança de l’ajuntament es repeteix cada vegada que conclou un mandat, independentment de si ha guanyat les eleccions el mateix partit que governava o un altre, com en aquest cas, en el qual ERC ha desbancat el PSC.

El ple d’investidura del nou alcalde, Miquel Pueyo, per als pròxims quatre anys està previst per al dia 15 de juny i els càrrecs de confiança cessaran llavors.

En ocasions, l’alcalde ha decidit prorrogar el seu nomenament fins a l’aprovació del nou cartipàs, el document que detalla la nova organització municipal, que pot demorar-se un temps després de la investidura de l’alcalde.

D’aquesta manera, ERC ha de negociar el cartipàs, els suports necessaris per poder ser investit (necessita majoria absoluta en la primera volta i en la segona es designa directament el cap de llista de candidatura més votada) i també el pacte que faciliti la seua governabilitat, amb tota seguretat amb Junts per Catalunya Lleida i, eventualment, amb el Comú, si així ho decideix finalment aquesta formació en assemblea.

tracking