SEGRE

ELECCIONES

Valls recolzaria un govern Colau, que està negociant amb Maragall

L’exprimer ministre gal vol evitar tant sí com no un alcalde independentista || El candidat d’Esquerra Republicana s’ha reunit també amb Artadi

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ahir al Parlament.

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ahir al Parlament.BERNAT VILARÓ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de BCN Canvi-Cs, Manuel Valls, va demanar ahir evitar que sigui alcalde de Barcelona el guanyador de les eleccions, Ernest Maragall (ERC), i per a això va oferir els seus vots “sense condicions” a l’encara alcaldessa i segona als comicis, Ada Colau (BComú), i a Jaume Collboni (PSC).

Valls va al·legar que la prioritat és evitar que la capital catalana tingui un alcalde independentista. Per això va demanar a Colau de posicionar-se, sense concretar si ell apostaria per ella o per Collboni com a alcalde. Va remarcar que parla en nom de tot el seu grup –incloent els edils electes de Cs–.

Tanmateix, Ciutadans es va desmarcar del plantejament exposat per Valls. En un comunicat, el partit liderat per Albert Rivera admet que el resultat electoral no els permet governar la ciutat i, per tant, seran “a l’oposició”. Però, “si calgués impedir que hi hagi un alcalde independentista o populista” a la capital catalana, els regidors de Ciutadans negociarien amb un candidat que no sigui ni independentista ni populista”, indica Cs.

D’altra banda, el número dos de la llista de BComú a Barcelona, Joan Subirats, va assegurar que negocien un acord de govern amb ERC i el seu candidat i guanyador de les eleccions, però que encara no han acordat si ell seria alcalde o si ho seria l’encara primera edil en funcions, Ada Colau.

El mateix Maragall va assegurar, després de reunir-se amb la número dos de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, que la líder de BComú està disposada a fer-lo alcalde de la capital catalana.

L’incident es va produir passades les 17.00 hores d’ahir, quan Puigdemont i Comín, eurodiputats electes per la llista de JxCat a les eleccions celebrades diumenge passat, van intentar accedir a les instal·lacions de l’Eurocambra per sol·licitar el pas provisional que s’atorga als nous diputats mentre es formalitzen les llistes.

D’altra banda, en el moment en què els dos polítics catalans van arribar, els serveis de seguretat van comprovar que els seus noms apareixien a la llista de nous eurodiputats però marcats en un altre color per indicar que no se’ls facilités l’entrada.

En declaracions posteriors a la premsa, Carles Puigdemont va anunciar que iniciaran “tots els tràmits legals per poder denunciar” el que van considerar una “greu violació dels drets fonamentals de ciutadans europeus”.

L’Eurocambra prohibeix entrar a Carles PuigdemontEl Parlament Europeu va impedir ahir a Carles Puigdemont i el seu exconseller Toni Comín entrar a la seua seu a Brussel·les per poder tramitar l’acreditació temporal que es dóna als nous eurodiputats, a l’espera que les autoritats espanyoles notifiquin la llista oficial d’eurodiputats.

tracking