SEGRE

HONGRIA ACCIDENT

Almenys 7 morts i 21 desapareguts en el naufragi d'un vaixell al Danubi

L’embarcació, plena de turistes sud-coreans, va col·lidir amb una altra al riu a Budapest

Una de les embarcacions que participen en les tasques de rescat al Danubi.

Una de les embarcacions que participen en les tasques de rescat al Danubi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys set persones van morir i 21 més seguien ahir desaparegudes després que una embarcació que transportava turistes sud-coreans col·lidís dimecres a la nit amb una altra de més mida i s’enfonsés al Danubi al seu pas per la capital d’Hongria, Budapest. Set persones van aconseguir ser rescatades amb símptomes d’hipotèrmia, però es troben estables.

El vaixell en el qual viatjaven 30 turistes provinents de Corea del Sud, tres guies i dos tripulants hongaresos, va impactar amb una altra embarcació turística sobre les 21.00 hores, l’embarcació va bolcar i es va enfonsar pocs segons després al riu, que ha estat desbordant-se i amb grans corrents a causa dels temporals de tempestes dels últims dies.

Després de l’accident, membres de la Policia van tallar el trànsit entre els ponts de Margarida i Isabel per dur a terme les operacions de recerca, que encara prossegueixen i que són complicades per les inclemències del temps. Les autoritats van advertir que les possibilitats de trobar algun supervivent entre els desapareguts són “mínimes”.

Per la seua part, el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, va anunciar que les autoritats sud-coreanes i hongareses col·laboraran per investigar la causa del sinistre i va instar a servir-se de tots els canals diplomàtics per agilitzar les operacions de recerca dels nàufrags. L’empresa propietària de l’embarcació enfonsada va assegurar que han mobilitzat tots els recursos disponibles i van afirmar que el vaixell passava periòdicament les revisions.

tracking