SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Arxiven la causa contra Gallardón pel ‘cas Lezo’

També exculpen l’expresident de Madrid Ignacio González || Primera peça de la investigació a ser completada

Imatge d’arxiu d’Alberto Ruiz-Gallardón.

Imatge d’arxiu d’Alberto Ruiz-Gallardón.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional de Madrid Manuel García Castellón ha decidit arxivar la investigació que es portava a terme contra l’exministre de Justícia del PP i expresident de la Comunitat de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, sobre la compra fraudulenta de la societat colombiana Inassa a càrrec del Canal de Isabel II investigada en el cas Lezo. La compra es va realitzar l’any 2001, quan Gallardón era president de Madrid. Fiscalia Anticorrupció va exigir la setmana passada que s’eximís Gallardón de la responsabilitat penal al no haver-hi indicis que, a l’emetre el seu vot per a la compra de 73 milions d’euros, “coneguessin els detalls de l’operació i, per tant, el menyscapte econòmic que per a l’Administració autonòmica es generaria”.

En aquesta línia també exculpa l’expresident madrileny Ignacio González, principal imputat en altres peces del cas, ja que encara no havia arribat a la presidència del Canal de Isabel II quan es va tancar l’operació de compra d’Inassa. Després de més de dos anys, Inassa és la primera peça del cas Lezo la instrucció de la qual es dóna per finalitzada, amb 22 imputats per delictes de malversació.

Tanquen la investigació de Mario Conde per un delicte de blanqueig? L’Audiència Nacional ha tancat la carpeta de la investigació que es va obrir l’abril del 2016 sobre l’empresari i exbanquer Mario Conde i 17 persones més per un presumpte delicte de blanqueig de capitals procedents de les apropiacions indegudes per les quals l’expresident de Banesto va ser condemnat. El tribunal ha considerat que els 13 milions que el banquer va repatriar des de Suïssa no procedeixen de les quantitats robades a Banesto i han sentenciat que “l’origen dels fons a què es refereix aquest procediment no és una activitat delictiva”. Un informe realitzat per pèrits va dictaminar que tals moviments es van realitzar entre 1987 i 1993, atribuïts a la venda d’una societat d’Antibiòtics i al cobrament d’honorari abans de treballar a Banesto.

tracking