SEGRE

JUSTÍCIA MENORS

Augmenten en dotze anys el termini de prescripció dels abusos a nens

Vista dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vista dels jutjats de Lleida, al Canyeret.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va aprovar ahir per unanimitat un informe favorable a l’avantprojecte de llei orgànica de protecció integral a la infantesa i l’adolescència davant de la violència, que, entre altres coses, inclou que el còmput de la prescripció de delictes sexuals comesos contra menors comenci a comptar quan la víctima compleixi 30 anys.

Concretament, entre altres modificacions, l’avantprojecte augmenta de tretze a setze anys l’edat de la víctima dels delictes contra la llibertat i indemnitat sexuals (prostitució, explotació sexual i corrupció de menors), modificació que el CGPJ aprova quan suposa la transposició de la normativa europea dirigida a millorar la protecció dels menors.

El Poder Judicial aprova l’avantprojecte de protecció de la infantesa arran d’una normativa comunitària

Així mateix, modifica el termini de prescripció dels delictes d’abús sexual, explotació sexual, pornografia infantil i tràfic d’éssers humans, entre d’altres, quan la víctima és menor d’edat.

En aquests casos, la prescripció començarà a comptabilitzar-se a partir del moment en què la víctima compleixi 30 anys i no, com fins ara, quan adquireixi la majoria d’edat. Espanya compleix així l’obligació de la directiva de la UE de desenvolupar mesures que permetin enjudiciar aquestes conductes “durant un període de prou temps”, després que la víctima hagi complert la majoria d’edat.

De fet, aquest tipus de delictes són de lenta assimilació per la víctima i poden tardar molt temps a detectar-se. També introdueix nous tipus penals que castiguen aquelles conductes que, mitjançant l’ús de les noves tecnologies, suposen un risc per als menors.

tracking