SEGRE

ELECCIONES

Colau insisteix en un pacte de govern amb ERC i PSC

No aclareix si acceptaria el suport de Valls en la investidura || Colboni demana a l’alcaldessa en funcions “que es decideixi”

Imatge d’arxiu dels socialistes Laia Bonet i Jaume Collboni.

Imatge d’arxiu dels socialistes Laia Bonet i Jaume Collboni.SÍLVIA JARDÍ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa en funcions de BComú, Ada Colau, va apostar ahir de nou per un govern tripartit d’esquerres que inclogui ERC i PSC, que, segons van expressar el republicà Ernest Maragall i el socialista Jaume Collboni, s’exclouen entre si. Amb tot, Colau continua confiant en aquesta possibilitat. “Que sigui impossible no està escrit enlloc”, va apuntar en una entrevista a TV3.

Colau, tanmateix, no va aclarir si acceptaria el suport del candidat de Barcelona pel Canvi-Cs, Manuel Valls, per ser investida com a alcaldessa. Va dir que l’oferta de Valls l’ha “sorprès” i va insistir que en els comuns hi ha un “acord unànime” per fer un govern amb PSC i ERC.

Des de la CUP van advertir a Colau que no accepti l’oferta de Manuel Valls perquè “res surt gratis”

Colau va assegurar que en la reunió de dimecres amb Maragall es van instar a continuar negociant, però va negar que en el partit parlessin que el candidat republicà seria l’alcalde de la ciutat.

Maragall va explicar ahir que ben aviat compartiria un document amb els responsables de BComú amb els objectius progressistes i de ciutat i els nacionals que hauria de tenir el govern municipal a Barcelona. Preguntat per si dimecres Colau estava disposada a investir-lo alcalde, va lamentar si va generar un “malentès” i va dir que la seua intenció “no és res més que assenyalar la voluntat de portar a bon port les negociacions”. “Poden anar bé, farem el que estigui al nostre abast perquè així sigui”, va subratllar.

Per la seua part, Jaume Collboni va instar Ada Colau a aclarir si vol un govern “pro independència” amb ERC o si en prefereix un “pro Barcelona” amb ell. “La pilota és a la teulada de Colau i ha de decidir”, va subratllar.

La portaveu de la CUP, Eulàlia Reguant, va assegurar que la seua formació prefereix un govern d’ERC i BComú. La regidora en funcions també va advertir a Colau que acceptar l’oferta de Valls de fer-la alcaldessa a canvi de “res”, per evitar un govern independentista, seria “inconcebible”. “Res surt gratis”, va afegir.

tracking