SEGRE

TRIBUNALS ESTUDIANTS

Condemna mínima per a 9 universitaris per desordre

Van agredir mossos en un manifestació

Els joves, durant la celebració del judici.

Els joves, durant la celebració del judici.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou estudiants universitaris van acceptar ahir condemnes d’entre 6 i 12 mesos de presó per atacar agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant una protesta estudiantil el 2017 en la qual es reclamava una rebaixa de les taxes de les matricules universitàries.

Fiscalia demanava inicialment que fossin condemnats a 4 anys de presó acusats de desordre públic, atemptat contra l’autoritat i lesions, però un pacte entre les defenses i fiscalia va rebaixar la condemna, la qual cosa permetrà als estudiants no entrar a la presó.

Quatre d’ells van ser condemnats a 1 any de presó i 180 euros de multa, a banda d’haver d’indemnitzar els dos agents afectats amb 600 euros. Un altre ha estat condemnat a 1 any per atemptat i desordre i quatre d’ells, a 6 mesos només per desordre.

Al no tenir antecedents i demostrar que estan establerts a Barcelona, el tribunal ha suspès el seu ingrés a la presó amb la condició que no tornin a cometre delictes durant un període de dos anys.

A la sortida del jutjat, els joves van ser aclamats per un centenar de persones que es trobaven concentrades fora de l’edifici en mostra de solidaritat amb ells.

tracking