SEGRE

POLÍTICA REACCIONS

Quim Torra acusa l’Estat d’atacar l’economia per frenar la independència el 2017

En les jornades empresarials de Sitges, al sortir a la llum un informe del Col·legi d’Economistes que acredita pressions de Madrid després de l’1-O || Els empresaris critiquen la “inacció” de la Generalitat

El president, Quim Torra, al costat del president del Cercle d’Economia, Juan José Brugera.

El president, Quim Torra, al costat del president del Cercle d’Economia, Juan José Brugera.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va carregar ahir contra l’Estat, que va acusar d’haver atacat l’economia catalana per frenar el procés independentista després del referèndum de l’1-O. En el marc de la jornada inaugural de la XXXV Reunió del Cercle d’Economia, que se celebra cada any a Sitges, Torra va posar èmfasi en un informe elaborat pel Col·legi d’Economistes i que va sortir a la llum dimarts, que posa negre sobre blanc les pressions dels poders de l’Estat sobre els empresaris i banquers catalans durant el mes d’octubre de fa dos anys (més informació al desglossament). “L’Estat va pressionar a favor del seu relat polític sobre els efectes del procés en l’economia per propiciar un daltabaix a Catalunya”. “Els que van estar mesos acusant la Generalitat d’un alentiment econòmic van acabar posant en risc dos de les entitats bancàries més importants de l’Estat”, amb referència a CaixaBank i al Banc de Sabadell. Així mateix, Torra va demanar als empresaris que s’impliquin en la defensa d’un referèndum acordat d’autodeterminació. D’altra banda, el president del Cercle d’Economia, Juan José Brugera, va afirmar que la pèrdua de poder econòmic de Catalunya “comença a notar-se”, va criticar la “inacció” de la Generalitat i va advocar per una “tercera via” entre els que volen la independència i els que busquen la recentralització.

Segons el

seu parer, el Ministeri Públic “pretén justificar la seua posició a través de no moure’s ni un mil·límetre”. “És allò de no acceptar que un està equivocat”, va concloure el lletrat.

Segons l’advocat que representa els ferits en les intervencions policials del dia del referèndum en aquesta comarca, David Casellas, aquest agent ha estat també imputat per un delicte de detenció il·legal i compareixerà en qualitat d’investigat als jutjats de Manresa el 26 de juny vinent. La causa contra aquest guàrdia civil parteix d’una denúncia que compta amb l’adhesió del fiscal i també de l’Audiència Provincial de Barcelona.

El president, Quim Torra, al costat del president del Cercle d’Economia, Juan José Brugera.

El president, Quim Torra, al costat del president del Cercle d’Economia, Juan José Brugera.ACN

tracking