SEGRE

TARRAGONA FUGUES

Seguretat Nuclear eleva a greu la fuga de Vandellòs II

Imatge de la central nuclear de Vandellòs II.

Imatge de la central nuclear de Vandellòs II.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Seguretat Nuclear va elevar a nivell de gravetat d’un incident ocorregut a la centrar nuclear de Vandellòs II el 4 d’abril passat, quan una fuita d’aigua van obligar a parar el reactor durant un petit lapse de temps en què es va realitzar una inspecció visual de la central.

Durant aquest reconeixement es van trobar restes de bor als taps de la vàlvules de drenatge dels generadors de vapor B i C, així com al terra del primer. En la mateixa inspecció també es va localitzar un petit porus en una soldadura de la línia de drenatge del generador B que causava un petit degoteig.

Es considera una anomalia sense repercussió dins ni fora de la central nuclear

Aquests resultats no es van comunicar al CSN fins dos dies després de la localització de les incidències. Per aquests motius, el consell va elevar el nivell de seguretat del 0, que implica que no existeixen inseguretats, a un nivell 1, fet que es considera una anomalia sense repercussió ni dins ni fora de l’emplaçament, segons l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics. El canvi ha estat justificat pel CSN per la “reiteració d’errors consecutius per la mateixa causa” que vulneren els protocols de seguretat.

Diverses associacions ecologistes han afirmat durant els últims mesos que aquest tipus d’avaries podrien revelar l’existència d’“algun problema estructural a les centrals” a causa de l’envelliment dels sistemes.

tracking