SEGRE

ÀSIA CRISI NUCLEAR

Corea del Nord executa alts càrrecs al fracassar les reunions amb els EUA

Imatge de l’exambaixador de Corea del Nord a Espanya.

Imatge de l’exambaixador de Corea del Nord a Espanya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha dut a terme una purga contra els presumptes “responsables” del fracàs de la cimera amb el president nord-americà, Donald Trump, a Hanoi, ordenant l’execució de diversos alts càrrecs, entre aquests l’exambaixador a Espanya Kim Hyok-chol.

Segons el diari sud-coreà Chosun Ilbo, tant Kim Hyok-chol, enviat especial de Corea del Nord als EUA, com diversos alts càrrecs del ministeri d’Exteriors del país van ser executats al ser considerats responsables que la trobada se saldés sense acord entre les parts.

“Kim Hyok-chol va ser investigat i executat a l’aeroport de Mirim al costat d’uns altres quatre alts càrrecs del ministeri d’Exteriors el mes de març”, tal com van indicar algunes fonts properes a l’assumpte. Pyongyang l’acusava d’“espiar” per als EUA per no captar les “intencions” de Washington en les negociacions.

D’altra banda, el que era el màxim cap de l’equip nuclear de Pyongyang, Kim

Yong-chol

, va ser derivat a un camp de treballs a la província de Jagang.

Per la seua part, els mitjans oficials del règim de Pionyang no van fer cap al·lusió recent a Kim Hyok-chol ni tampoc a Kim Yong-chol, encara que la vigília el diari nord-coreà Rodong Sinmun va publicar un article en el qual parlava de “traïdors” que “no podran evitar el sever judici de la revolució”.

tracking