SEGRE

ACCIDENT LABORAL

Una fuga d’amoníac causa un mort a Tarragona

Un altre treballador va resultar ferit crític i 14, lleus || Protecció Civil va activar el pla d’emergències químiques i va alertar els veïns

Serveis d’emergències es van desplaçar fins a la fàbrica.

Serveis d’emergències es van desplaçar fins a la fàbrica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una fuga de prop de 600 litres d’amoníac en una empresa del Polígon Nord de Tarragona, al municipi de la Pobla de Mafumet, va deixar ahir un treballador mort, un ferit en estat crític que va ser traslladat a l’hospital Vall d’Hebron i 14 ferits lleus per inhalació de vapors tòxics.

Després de la fuga, Protecció Civil va activar el pla de protecció davant d’accidents químics (Plaseqcat) i es va demanar als veïns de localitats properes que no sortissin dels seus domicilis durant unes hores.

El jutjat de Tarragona va obrir diligències per determinar quina va ser la causa de l’accident

L’accident va ocórrer sobre les 09.00 del matí, moment en què el servei d’emergències va rebre l’avís de la fàbrica Carburos Metálicos per informar que s’havia produït una fuita en un dipòsit d’amoníac a l’aire lliure però dins de les instal·lacions de la companyia, la qual cosa va obligar a evacuar tots els treballadors de la companyia. Fins al lloc es van traslladar diverses dotacions del SEM i els bombers del parc químic de Tarragona, cinc dotacions de bombers de la Generalitat i tècnics de la secretaria de Medi Ambient.

Els equips d’emergències van controlar la fuga cap al migdia i van utilitzar diverses pantalles d’aigua per tal de dissoldre el núvol d’amoníac. Després d’estabilitzar la situació es va desactivar el pla Plaseqcat, encara que Protecció Civil va recomanar a la població que no s’atansés als voltants del polígon. Els tècnics de l’equip de Control Ambiental de la Generalitat van descartar que hi hagués presència d’amoníac a l’aire, fora del recinte de la fàbrica, per la qual cosa la fuga no va implicar riscos per als veïns de les proximitats.

El Jutjat d’Instrucció 5 de Tarragona, en funcions de guàrdia, es va desplaçar fins al lloc de l’accident i va obrir diligències per poder determinar quines van ser les causes de la fuga. L’empresa, per la seua part, també va anunciar en un comunicat que “cooperaran plenament” per poder descobrir com més aviat millor quines van ser les causes de l’accident. El Govern en funcions va lamentar la mort del treballador.

tracking