SEGRE

ELECCIONES

Lambán, més a prop de repetir a Aragó pel veto del PAR a Vox

Els regionalistes diuen que els ultres retallaran autogovern

Javier Lambán.

Javier Lambán.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Aragonès Regionalista (PAR), Arturo Aliaga, es va decantar divendres per no arribar a acords amb els ultradretans de Vox perquè, al seu entendre, tenen com a objectiu retallar l’autogovern d’Aragó. En aquest sentit, Aliaga va assegurar que la seua formació “sempre ha defensat l’autonomia d’Aragó” i “el no al transvasament”, dos pilars que s’oposen als plantejaments del partit de Santiago Abascal.

Així, i encara que va assegurar que si PP, Ciutadans i Vox arriben a un acord per a la Diputació General “l’estudiarà”, el posicionament d’Aliaga allunya la possibilitat d’un canvi de Govern a Aragó i fa augmentar els números perquè Javier Lambán repeteixi en el càrrec quatre anys més. En aquest sentit, la suma de populars, taronges i ultradretans obtindria 31 diputats. La majoria absoluta, tanmateix, està en els 34 parlamentaris, que assolirien gràcies al suport dels 3 que va obtenir el PAR en les eleccions de diumenge passat. Davant d’aquest bloc, els socialistes, amb 24 escons, Podem, amb 15, la Chunta, amb 3, i Esquerra Unida, amb 1, sumen 33 parlamentaris, a un de la majoria absoluta.

Davant d’aquest escenari, el líder dels regionalistes aragonesos va posar sobre la taula les exigències de la seua formació per tal de facilitar la investidura. “Bones relacions amb Madrid, que ningú no plantegi recentralitzar competències, sinó al contrari, continuar amb la travessia central del Pirineu i amb la interconnexió elèctrica amb França”, va dir. Així mateix, i de cara al bloc d’esquerres, va recordar que el PAR defensa el manteniment de les escoles concertades a Aragó.

tracking