SEGRE

POLÍTICA PROGRAMA NUCLEAR

Els EUA asseguren que estan disposats

El president nord-americà, Donald Trump.

El president nord-americà, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat nord-americà, Mike Pompeo, va assegurar ahir que el seu país està disposat a negociar amb l’Iran sense condicions prèvies sobre el programa nuclear iranià, encara que és necessari que l’Iran es comporti com “un país normal”. Dissabte el president iranià, Hassan Rouhani, va dir estar disposat a negociar amb Washington si el Govern nord-americà mostra respecte. Ja ahir, Pompeo va ser preguntat sobre aquest tema per la premsa: “Estem preparats (...) per comprometre’ns a un diàleg sense condicions prèvies. Estem disposats a asseure’ns”, va respondre amb una aparent rebaixa de l’habitual to agressiu.

D’altra banda, els responsables de Defensa de la Xina i els Estats Units van mostrar la tensió que hi ha entre aquests dos països amb un intercanvi de recriminacions al fòrum de seguretat, que va finalitzar ahir a Singapur, en plena recrudescència de la guerra comercial que tots dos països lliuren des de l’any passat. Dissabte es va agreujar quan van entrar en vigor els últims aranzels anunciats per la Xina fa unes setmanes a productes nord-americans per valor de 60.000 milions de dòlars, després que els Estats Units augmentessin els aranzels per valor de 200.000 milions de dòlars a productes xinesos.

Donald Trump visita avui el Regne Unit

El president dels EUA, Donald Trump, inicia avui la seua primera visita d’Estat al Regne Unit, on l’esperen la reina Isabel II i la primera ministra, Theresa May, però també entre protestes. D’altra banda, Trump va assenyalar que el Regne Unit hauria d’estar preparat per sortir de la UE sense acord i incorporar l’antieuropeu Nigel Farage a les negociacions del Brexit.

tracking