SEGRE

1-O JUDICI AL PROCÉS

La Fiscalia insisteix demà en la rebel·lió i la insurrecció

Els quatre fiscals exposen al Suprem l’informe definitiu || Justificaran instrumentació de la violència i rebel·lió

Els fiscals Javier Moreno i Fidel Cadena, en una sessió del judici.

Els fiscals Javier Moreno i Fidel Cadena, en una sessió del judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre fiscals que porten l’acusació a la causa del procés independentista al Tribunal Suprem exposaran demà l’informe de conclusions definitives, en què apuntaran les proves que segons el seu parer són claus per acreditar que hi va haver una “situació clarament insurreccional” i una instrumentació de la violència que justifica les condemnes que sol·liciten per als dotze acusats, que en cas de l’exvicepresident de Catalunya i actual diputat suspès Oriol Junqueras ascendeix anys de condemna per rebel·lió i malversació de fons públics. La Fiscalia va decidir seguir endavant amb la rebel·lió, amb peticions de fins als vint-i-cinc anys de presó; l’Advocacia de l’Estat va fer el mateix amb la sedició, que en el seu cas sol·licita una condemna màxima de dotze anys, mentre que Vox tan sols va modificar la petició per a Santi Vila, al qual acusa finalment de desobediència, un delicte que no comporta pena de presó.

Hauran de relatar la seua versió sobre el paper que van ostentar els encausats en els fets que van culminar en el referèndum, declarat il·legal, i en la declaració unilateral d’independència (DUI). La Fiscalia se centrarà en la rebel·lió, el delicte que imputa nou processats.

No renunciaran a la tesi del braç armat dels Mossos d’Esquadra

La Fiscalia, que no ha renunciat a la tesi del braç armat dels Mossos d’Esquadra, també incidirà en la seua passivitat, amb un dispositiu “ineficaç” i també “determinant” perquè se celebrés l’1 d’octubre, i els que es van subjectar a “les directrius” del Govern català, posant a la seua disposició “tot el poder coactiu que representava un cos policial armat i molt nombrós en efectius”. Menys greu és l’acusació de l’Advocacia, dependent del Govern central, que veu sedició, “per impedir, per la força o fora de les vies legals, l’aplicació de les lleis”. Un “pla orquestrat” que passava per “un enfrontament” des de les “institucions ” impedint complir les advertències dels òrgans judicials “amb mobilitzacions per pressionar l’Estat”.

tracking