SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIONS

Trump ofereix a Londres un acord comercial “substancial” post-Brexit

“Tenim un potencial enorme”, diu || Milers de persones es manifesten contra el president dels EUA a Londres i ell atribueix les protestes a les ‘fake news’

El president dels Estats Units, Donald Trump, i la ‘premier’ britànica, Theresa May, ahir.

El president dels Estats Units, Donald Trump, i la ‘premier’ britànica, Theresa May, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, va oferir ahir als britànics un acord comercial “molt substancial” entre Washington i Londres per després del Brexit. “Crec que tindrem un acord comercial molt, molt substancial”, va manifestar durant el transcurs d’una taula redona amb empresaris d’un i de l’altre costat de l’oceà Atlàntic i en la qual també hi havia la primera ministra, Theresa May. La líder conservadora, que té els dies comptats al número 10 de Downing Street, va destacar “la gran associació” de la qual ja gaudeixen els dos països, amb un intercanvi comercial valorat en 240.000 milions dòlars el 2018, i va advocar per “ampliar” les relacions econòmiques mútues. En la que va ser la segona de les tres jornades de visita oficial de Trump a terres britàniques, l’inquilí de la Casa Blanca va mantenir també una reunió de treball amb May. A l’acabar, la premier va insistir que Londres i Washington aspiren a pactar “un ambiciós acord comercial”. “Tenim un potencial enorme”, va dir per la seua part Trump.

En paral·lel, milers de persones van recórrer els carrers més cèntrics de Londres al crit de “Donald Trump no és benvingut aquí”. “Vés-te’n a casa teua”, “mentider” o “que et fotin, Trump” van ser altres dels eslògans que es podien llegir a les pancartes dels manifestants. Mentrestant, la figura del Baby Trump va sobrevolar la ciutat del Tàmesi en protesta per la presència del mandatari nord-americà.

A la nòmina de reaccions contràries a la visita de Trump, el líder dels laboristes, Jeremy Corbyn, va arremetre contra les polítiques migratòries impulsades per Washington. “Deixi de tractar els migrants com si fossin enemics”, va etzibar, alhora que va posar en relleu el “mosaic de diversitat” dels manifestants contraris a Trump. En la mateixa línia, l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, a qui Trump va insultar dilluns, va dir que el president nord-americà “es comporta com un nen d’onze anys”. Tanmateix, Trump, que també es va veure amb el líder euròfob Nigel Farage, es va fer el desentès respecte a les mobilitzacions contràries a la seua presència. En aquest sentit, va assegurar que són fruit de les “notícies falses” perquè “jo no les he vist”.

El president dels Estats Units, Donald Trump, i la ‘premier’ britànica, Theresa May, ahir.

El president dels Estats Units, Donald Trump, i la ‘premier’ britànica, Theresa May, ahir.EFE

tracking