SEGRE

SEGONA GUERRA MUNDIAL COMMEMORACIÓ

Acte pels 75 anys del Dia D

Homenatge a més de 300 veterans en l’aniversari del desembarcament de Normandia || Hi van assistir la reina Isabel II i el president Donald Trump

Membres de la Guàrdia Granadera de l’exèrcit britànic durant la cerimònia del Dia D.

Membres de la Guàrdia Granadera de l’exèrcit britànic durant la cerimònia del Dia D.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de tres-cents veterans de la Segona Guerra Mundial van ser homenatjats ahir a Portsmouth, al sud d’Anglaterra, durant l’acte de commemoració del 75 aniversari del desembarcament de Normandia, al qual van assistir la reina d’Anglaterra, Isabel II, i el president dels Estats Units, Donald Trump.

La commemoració va tenir lloc a la gran esplanada de gespa del Southsea Common de Portsmouth, ciutat portuària que va ser un dels punts d’embarcament clau per a molts dels vaixells militars dels aliats durant la jornada històrica coneguda com a Dia D. Minuts abans que comencés la cerimònia, alguns veterans de guerra britànics van compartir amb els mitjans de comunicació experiències sobre un dels conflictes bèl·lics més grans de la història.

El desembarcament va deixar més de 4.300 víctimes (morts, ferits i desapareguts) del bàndol aliat

En el transcurs de la jornada, l’orquestra Tri-Service va ser l’encarregada d’acompanyar una cita plena de records, reflexions i testimonis dels supervivents d’aquell desembarcament, que va deixar més de 4.300 víctimes (morts, ferits i desapareguts) del bàndol aliat. Durant l’esdeveniment, també van ser presents la primera ministra britànica, Theresa May, el príncep Carles i diversos caps d’estat i de Govern, entre ells el president francès, Emmanuel Macron; la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre canadenc, Justin Trudeau.

Isabel II va agrair l’“heroisme” dels aliats

La sobirana britànica va afirmar durant la commemoració que “fa 75 anys, centenars de milers de joves soldats, mariners i militars aeris van deixar aquestes costes per la causa de la llibertat”. En la seua intervenció va subratllar que “molts d’ells mai van tornar, i l’heroisme, coratge i sacrifici d’aquells que van perdre la vida mai serà oblidat” i va afegir: “Estic encantada d’estar amb vosaltres a Portsmouth avui.”

Membres de la Guàrdia Granadera de l’exèrcit britànic durant la cerimònia del Dia D.

Membres de la Guàrdia Granadera de l’exèrcit britànic durant la cerimònia del Dia D.EUROPA PRESS

tracking