SEGRE

Borràs acudeix a Zarzuela amb complements grocs pels presos del 'procés'

Borràs acudeix a Zarzuela amb complements grocs pels presos del 'procés'

Borràs acudeix a Zarzuela amb complements grocs pels presos del 'procés'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei ha reprès aquest dijous la seua ronda de consultes per a la investidura amb una reunió amb la diputada de Junts per Catalunya (JxCat) Laura Borràs, que ha acudit al Palau de la Zarzuela amb diversos complements grocs en suport als dirigents independentistes presos pel "procés". En concret, ha lluït a la seua jaqueta un fermall d’una papallona groga i a la seua mà dreta, amb la qual ha saludat el rei, portava un braçalet del mateix color.

Igual com en les reunions amb els vuit representants dels partits amb els quals es va entrevistar en la jornada anterior, Felip VI ha esperat a Borràs a les portes del seu despatx. A la seua arribada, a les 10:00 hores, la dirigent de JxCat ha accedit al Saló d’Audiències i ha creuat l’estança fins el lloc en el qual l’esperava el rei.

El cap de l’Estat ha estret la seua mà i l’ha saludat somrient amb un "buenos días", al que Borràs ha respost "bon dia" mentre es girava cap als informadors gràfics per a un breu posat. De forma immediata ambdós han accedit al despatx del monarca per iniciar la seua entrevista.

L’escenografia de les salutacions del rei als representants dels partits s’ha modificat respecte a rondes d’anys anteriors ja que els rep a la porta d’aquest despatx i no davant del tapís que presideix la sala i, a més, s’ha suprimit el posat del monarca amb cadascú d’ells.

Borràs va ser finalment la representant elegida per JxCat per acudir a Zarzuela després de l’intent d’aquesta força política perquè aquest lloc l’ocupés Jordi Sànchez, a presó provisional pel "procés".

El Tribunal Suprem no va donar el permís sol·licitat per a això pels advocats de Sànchez en considerar que en aquest cas no es presentaven els motius per a això i era "perfectament substituïble" per qualsevol altre membre de la seua candidatura. JxCat va decidir llavors que la seua representació l’ostentés Laura Borrás, qui va avançar que traslladaria al rei que a Espanya hi ha "presos polítics" com Jordi Sànchez i que seria la seua veu en la reunió de Zarzuela.

Després de Borràs, Felip VI rebrà al llarg del matí Jaume Asens (En Comú Podem), Santiago Abascal (Vox) i Pablo Iglesias (Podem), mentre que la ronda de consultes l’acabarà per la tarda amb Albert Rivera (Ciutadans), Pablo Casado (PP) i Pedro Sánchez (PSOE). Al seu terme, el rei ha de traslladar la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, si proposa candidat per a la investidura.

tracking