SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Iglesias elegeix un dels seus fidels de relleu d'Echenique

El líder de Podem dóna un cop d’efecte al reorganitzar la cúpula del partit || Entre crítiques pels mals resultats electorals

Alberto Rodríguez.

Alberto Rodríguez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha donat un cop d’efecte a l’anunciar abans d’escoltar els seus crítics al Consell Ciutadà Estatal d’aquest dissabte una reorganització de la cúpula que portarà el diputat canari Alberto Rodríguez a assumir la secretaria d’Organització, de la qual s’aparta Pablo Echenique.

Enmig de la maror interna pels mals resultats de les eleccions generals del 28 d’abril i la desfeta del 26 de maig als comicis municipals, autonòmics i europeus, la direcció del partit ha fet pública aquesta decisió que es va prendre fa dos setmanes per la necessitat d’adaptar la formació a una nova etapa, segons indiquen fonts de la direcció.

Pablo Iglesias portarà al Consell Ciutaadà Estatal (CCE) d’aquest dissabte la proposta que el diputat canari Alberto Rodríguez assumeixi la Secretaria d’Organització amb l’objectiu d’impulsar la presència als territoris mentre Pablo Echenique passa a dirigir la secretaria d’Acció de Govern. A més, l’eurodiputada Idoia Villanueva serà la nova secretària d’Internacional en substitució de Pablo Bustinduy, que deixa Podem de forma definitiva.

Tots aquests canvis s’hauran d’analitzar avui en un consell de coordinació –una executiva– que Pablo Iglesias convocarà abans d’assistir a la ronda de consultes amb el rei. Dos dies més tard, els canvis se sotmetran a votació del CCE, el màxim òrgan de direcció entre assemblees.

Segons han explicat a Efe fonts properes a Pablo Iglesias, el canvi a la secretaria d’Organització es deu a la necessitat de resoldre els problemes d’implantació del partit a les autonomies –en algunes, Podem no només ha perdut pes sinó que ha passat a ser una força extraparlamentària– i també encarrilar les disputes internes existents.

Una tasca de la qual s’encarregarà d’ara endavant el canari Alberto Rodríguez, molt afí a Iglesias però àmpliament respectat pels seus companys de partit i considerat com un gran negociador.

tracking