SEGRE

PANORAMA

Maragall suspèn els contactes amb Ada Colau fins que decideixi amb qui pacta

L’alcaldable Ernest Maragall i Elisenda Alamany.

L’alcaldable Ernest Maragall i Elisenda Alamany.NAZARET ROMERO/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El republicà Ernest Maragall va oferir ahir crear una nova figura “d’alt nivell” per a l’alcaldessa en funcions i segona als comicis, Ada Colau (BComú), però va interrompre les negociacions amb els comuns fins que decideixin si volen pactar amb ERC o amb el PSC amb els vots de Manuel Valls (BCN Canvi-Cs).

Amb membres del seu equip, va advertir que BComú ha d’escollir entre un projecte de ciutat progressista que generi estabilitat amb ERC i “l’invent de l’aberració del vot i la inestabilitat d’un govern supeditat i sempre pendent i condicionat per la figura i el vot de Valls”, un fet que també passaria si Colau es presentés a una investidura sense pactar res.

Maragall va avisar que els republicans tampoc poden “acceptar un tripartit impossible” amb el PSC, i va dir que la situació canviaria si Colau trobés amb els socialistes punts de trobada respecte a la llibertat dels dirigents independentistes presos i a l’obertura de converses per a un referèndum, però no ho veu probable.

El republicà va proposar la creació d’una “nova figura al més alt nivell de responsabilitat” per a Ada Colau, en coherència amb els resultats electorals –ERC i BComú van empatar en regidors encara que ell va aconseguir més vots–, de manera que l’alcaldia seria per a la força més votada, i aquesta nova figura seria per a BComú, va afirmar.

Per la seua part, la número dos del PSC, Laia Bonet, va indicar que el partit manté les converses per arribar a un acord amb BComú.

tracking