SEGRE

PANORAMA

La Generalitat insta els delegats a l'exterior a difondre l'informe de l'ONU

El president Torra, ahir, amb Meritxell Serret, delegada a Brussel·les.

El president Torra, ahir, amb Meritxell Serret, delegada a Brussel·les.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, es van reunir ahir a Brussel·les amb tots els delegats del Govern a l’estranger per instar-los que difonguin l’informe d’un grup de treball de les Nacions Unides que denunciava l’empresonament dels líders independentistes i advocava per la seua immediata posada en llibertat.

“Feu arribar aquest dictamen a tots els parlaments i Governs”, va dir Torra, que els va animar a ser “altaveus de la llibertat i dels drets civils i polítics de tots els catalans”.

Per la seua banda, Bosch va carregar contra l’Executiu socialista per “qüestionar, ridiculitzar i ofendre els organismes internacions” a l’haver tret ferro a l’informe de l’ONU. “Estan dient clarament que el Govern espanyol ha d’alliberar els presos i ells fan el contrari”, va concloure, alhora que va posar en relleu que “nosaltres sí que complim l’ONU i el sistema d’organismes internacionals”. En aquesta reunió va participar la lleidatana Meritxell Serret, consellera d’Agricultura al Govern de Carles Puigdemont i actual delegada de la Generalitat a Brussel·les, a més de Daniel Camós, representant a França; Sergi Marcén, delegat al Regne Unit i Irlanda; Marie Kapretz, enviada a Alemanya; Krystyna Schreiber, responsable a Europa Central, o Eric Hauck, delegat als Balcans.

tracking