SEGRE

L'advocat de Junqueras i Romeva retreu que s'apliqui el Codi Penal a la "dissidència política"

Van den Eynde considera que plantejar la rebel·lió és "absurd"

L'advocat de Junqueras i Romeva, Andreu van den Eynde.

L'advocat de Junqueras i Romeva retreu que s'apliqui el Codi Penal a la dissidènciaTribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andreu Van den Eynde, advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha retret aquest dimarts que s’apliqui el Codi Penal a "la dissidència política" en el judici del "procés", on al seu parer, s’està perseguint penalment "una ideologia" i el moviment polític independentista. "El que es persegueix és una ideologia i per això es criminalitza expressar-la internacionalment, fer resolucions polítiques i demostrar-la en votacions", ha subratllat l’advocat defensor de l’exvicepresident de la Generalitat i de l’exconseller d’Acció Exterior.

Ell ha estat l’encarregat d’obrir el torn dels informes finals de les defenses i ha dirigit el seu a atacar els orígens d’una causa que considera prospectiva i general contra el moviment independentista. Van den Eynde ha denunciat la "vulneració dels drets" en la causa i s’ha mostrat molt crític amb les acusacions, entre elles la Fiscalia, de qui ha acusat el seu "biaix i exageració" en un procediment que va començar el 2015 per ordre del ministeri públic sense que, segons el seu parer, la Policia sabés concretament els delictes que estava investigant.

Per a l’advocat, a les acusacions no "els agrada la realitat" sinó que "parlen de l’apocalipsi" amb un vocabulari que fa referència a les "mirades d’odi, el setge, la devastació" sense baixar a la prova: "No la coneixem, no està contradita i la poca que ve aquí s’ha de defensar". També ha criticat el paper "molt perillós" de l’Advocacia de l’Estat, que va ser "capaç d’enfrontar-se a la Fiscalia" per defensar la seua tesi de sedició i amb això es va posar en un "camp d’albergínies monumental perquè és qui defensa el Codi Penal de la dissidència política". "Fa bandera de la resposta penal a la gent, i a això es dedica, es decanta per la repressió penal", ha assenyalat el lletrat, que també ha retret el "marc ultra" que ha introduït Vox, acusació popular, en el judici i que, entén, "no influirà en el tribunal".

Ha posat en valor el Llibre Blanc de la Transició Nacional de Catalunya -impulsat per JxSí i la CUP que traçava el projecte d’independència- i el document Enfocats, que contenia el suposat full de ruta a la independència, al que s’ha referit com un "pamflet" i un "pretext que s’alça com a prova de càrrec" per haver-lo repetit "mil vegades", però que només és "fum".

tracking