SEGRE

GRÈCIA CRISI POLÍTICA

Tsipras avança els comicis al juliol per la caiguda de Syriza

Després de la derrota a les eleccions europees i locals del maig || Nova Democràcia li treu 9 punts de diferència en els sondejos

El primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras.

El primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, va sol·licitar ahir al president de Grècia, Prokopis Pavlópulos, la dissolució del Parlament hel·lè i la convocatòria d’eleccions anticipades el proper 7 de juliol.

Amb la seua visita al president, el líder esquerrà Tsipras va formalitzar una decisió presa després de la derrota electoral del seu partit, Syriza, a les eleccions europees i locals celebrades el 26 de maig passat, en les quals va quedar nou punts i mig darrere de la formació conservadora Nova Democràcia.

Tsipras demana avançar les eleccions per no comprometre “els sacrificis” realitzats

Davant d’aquests resultats, s’hauria obert un període electoral que hagués durat més de quatre mesos, una cosa que no és favorable per a l’economia, i hagués posat en perill els sacrificis del poble grec, va dir Tsipras al ser rebut per Pavlópulos.

“Per aquest motiu li demano, assumint tota la meua responsabilitat, que dissolgui el Parlament i convoqui eleccions per renovar el mandat popular”, va afegir.

La campanya electoral quedarà oberta una vegada que el president publiqui el corresponent decret, cosa que es preveu ocorri avui, dimarts, a tot estirar.

L’objectiu de Syriza és reduir, en la mesura possible, l’ampli avantatge de Nova Democràcia que, segons la primera enquesta publicada després de les eleccions europees, assoleix els deu punts percentuals.

Malgrat tot, Tsipras es va mostrar convençut de poder revertir les xifres si el partit aconsegueix comunicar millor que fa quatre anys es va fer càrrec d’un país en situació de “crisi humanitària” i que des d’aleshores ha aconseguit millorar sensiblement la situació actual.

A diferència de les eleccions del setembre del 2015, les segones que va convocar Tsipras en un any, després de la fractura del seu grup parlamentari i la conseqüent dimissió, aquesta vegada no és necessari formar un govern de transició.

Tsipras tan sols substituirà preceptivament el ministre de l’Interior, Alexis Jaritsis, que reemplaçarà per una personalitat independent.

tracking