SEGRE

CRIM MASCLISME

Un home mata la seua dona i se suïcida en un poble de València

La jove, de 29 anys, presentava múltiples ferides per arma blanca || Mata la seua cunyada i deixa ferides de gravetat a una altra i a la seua sogra a Aranjuez

Operaris traslladen el cos de la dona assassinada a Alboraia.

Operaris traslladen el cos de la dona assassinada a Alboraia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou crim masclista va sortir a la llum ahir a la localitat valenciana d’Alboraia. Els fets van ocórrer al voltant de dos quarts de deu del matí, quan agents de la Policia Local es van personar en un habitatge situat al complex residencial Port Saplaya, a instàncies de dos dones que no havien tingut notícies des de feia dies d’una parella.

Quan van arribar a la porta del bloc d’apartaments van trobar estirat a terra el cos sense vida de Viorel Parfene, un home de 49 anys i d’origen romanès, que es va llançar al buit des d’un cinquè i que va morir a l’acte. Davant de la possibilitat que es tractés d’un cas de violència domèstica, els agents van accedir a l’immoble i van trobar a dins la parella de Viorel, Beatriz Arroyo, de 29 anys, cosida a punyalades i morta des de feia hores.

Arrestats dos homes per haver amenaçat les seues exparelles a Saragossa i a València

En una primera exploració, el forense va calcular que el crim va ser comès diumenge a la nit. Així les coses, el presumpte autor va estar hores al costat del cadàver i va provar diversos mètodes per suïcidar-se. Finalment, va optar per llançar-se al buit. La parella feia anys que estava junta i no constaven denúncies prèvies per violència masclista.

D’altra banda, un home va ser detingut diumenge a la nit al barri saragossà de Valdefierro per amenaçar amb una arma blanca la seua exparella. També per amenaces a la seua ex en va ser arrestat un altre a València divendres a la matinada.

A més, un home de 38 anys va matar amb la seua escopeta diumenge a la nit una de les seues cunyades i va ferir de gravetat una altra cunyada i la seua sogra a Aranjuez. El presumpte autor del crim, que tenia una ordre d’ingrés a presó pendent per assumptes de drogues, va actuar per despit perquè la seua dona, amb qui té cinc fills, l’havia deixat i culpava de la decisió els seus familiars. Va fer falta la presència d’antiavalots per evitar aldarulls, ja que els familiars de les víctimes, d’ètnia gitana, es van arremolinar per venjar-se pel succés.

A més, també hi podria haver un altre cas, el 1.001, la víctima del qual seria la jove Romina Celeste, assassinada a començaments d’any a Lanzarote. Tanmateix, s’espera l’avenç de les investigacions sobre el crim.

Les víctimes de la violència de gènere arriben al miler des del 2003

A falta de la confirmació oficial per la vicepresidència del Govern central en funcions, que s’encarrega de l’àrea d’Igualtat, la dona assassinada ahir per la seua parella a la localitat valenciana d’Alboraia seria la víctima número 1.000 de la violència masclista des del 2003, quan va començar a comptabilitzar-se l’estadística. En aquest moment, l’estadística de l’Executiu assenyala que 998 dones han mort a mans de les seues parelles o exparelles en els últims 17 anys. Falten confirmar els casos d’ahir a Alboraia i de dissabte a la localitat d’Ayamonte, a Huelva.

tracking