SEGRE

PANORAMA

Forn assistirà a la constitució del consistori de Barcelona

El Suprem permet que surti de la presó per prendre possessió com a regidor || Trasllat a la capital catalana per divendres i dissabte

Joaquim Forn i Oriol Junqueras segueixen a la presó.

Joaquim Forn i Oriol Junqueras segueixen a la presó.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal que jutja el procés al Suprem ha autoritzat la sortida de la presó de l’exconseller d’Interior de la Generalitat Joaquim Forn divendres i dissabte per poder assistir a la constitució de l’ajuntament de Barcelona i prendre així possessió del seu càrrec com a regidor. D’acord amb allò que ha informat la Fiscalia, els magistrats assenyalen que la sortida de Forn de la presó de Soto del Real haurà d’anar acompanyada, “esclar, de les mesures que garanteixin la seguretat i el retorn al centre penitenciari d’origen, sense ajornament ni dilació”, el pròxim dia 15.

En la interlocutòria, que es va donar a conèixer ahir, el tribunal estableix que l’autorització “se circumscriu, de forma exclusiva, a la presentació dels documents precisos davant del registre de la corporació i a la seua assistència a l’acte de constitució de la corporació” i “no legitima la presència del senyor Forn a qualsevol altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent de la corporació municipal”.

El Suprem adverteix que només podrà acudir a la corporació municipal i sempre custodiat

També assenyala la Sala que els agents de les Forces i Cossos de Seguretat “que resultin finalment encarregats de la custòdia i trasllat del senyor Forn assumiran la responsabilitat que la seua presència a la Corporació es limitarà a les finalitats que justifiquen aquesta autorització”. Afegeixen en aquest sentit que, “als efectes legals procedents, la present resolució servirà de formal requeriment”, en clara al·lusió que la custòdia i trasllats poden ser previsiblement encomanats als Mossos d’Esquadra a Catalunya, a més de la participació de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil. La secretaria general d’Institucions Penitenciàries està preparant el trasllat. La Guàrdia Civil es farà càrrec d’un trasllat que, previsiblement, es durà a terme sense parada a Zuera i, probablement, acabarà a Brians II.

La Fiscalia, contra que Junqueras surti a jurar com a eurodiputat La Fiscalia del Suprem ha informat en contra que Oriol Junqueras surti de presó dilluns per jurar davant de la Junta Electoral el seu càrrec com a eurodiputat, perquè caldria demanar en conseqüència un suplicatori al Parlament Europeu que ocasionaria “interferències absolutament desraonades” en el procediment judicial. Entén que “la concessió de l’autorització de sortida i la subsegüent adquisició de la condició de membre del Parlament Europeu suposaria obrir un escenari en el qual podrien produir-se interferències absolutament desraonades en l’exercici de la funció jurisdiccional”.

Joaquim Forn i Oriol Junqueras segueixen a la presó.

Joaquim Forn i Oriol Junqueras segueixen a la presó.ACN

tracking