SEGRE

Forn defensa que el 'procés' va ser pacífic i buscava una "sortida pactada"

Forn defensa que el 'procés' va ser pacífic i buscava una

Forn defensa que el 'procés' va ser pacífic i buscava una "sortida pactada"Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller d'Interior Joaquim Forn ha reivindicat el caràcter "pacífic" del "procés", amb el que el Govern buscava arribar a una "sortida pactada", i ha criticat que el judici del Tribunal Suprem suposa un "càstig al desafiament polític" del referèndum de l’1-O.

Forn, que s’ha proclamat defensor del dret a l’autodeterminació, ha fet ús del seu dret a l’última paraula davant del Tribunal Suprem per recalcar que ni ell ni cap membre del Govern va donar instruccions als Mossos perquè "deixessin de complir les seues obligacions com a policia judicial".

En la seua intervenció ha negat "rotundament" que la seua actuació "com a membre del govern de Catalunya tingués per objectiu liquidar la Constitució i atacar l’ordre constitucional utilitzant la violència". "Si avui estem en aquest tribunal és per un fracàs de la política i com a càstig al desafiament polític que va representar l’organització del referèndum de l’1 d’octubre", que comptava "amb el suport molt majoritari de la societat catalana".

tracking