SEGRE

SUCCESSOS CRIMS

Una embarassada, degollada al seu habitatge a Xàtiva

La va trobar la seua parella i no es descarta cap hipòtesi || L’estadística de violència masclista no inclou totes les mortes

Agents als voltants del pis de la dona morta a Xàtiva.

Agents als voltants del pis de la dona morta a Xàtiva.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona embarassada i de nacionalitat romanesa va aparèixer ahir morta al seu domicili de Xàtiva i, segons els primers indicis, podria haver estat degollada. Fonts de la investigació van indicar que va ser la mateixa parella de la dona, un home de nacionalitat espanyola, qui va alertar la Policia Local dels fets, si bé de moment no s’ha detingut cap persona.

De moment no es descarta cap hipòtesi i el company sentimental de la dona morta no es troba detingut perquè no s’han apreciat indicis que apuntin a la seua participació en els fets. Pel que sembla, va trobar la dona morta quan va tornar al domicili a l’acabar la seua jornada laboral.

Des que es va començar a comptabilitzar el nombre de víctimes de violència masclista el 2003 han mort a Espanya mil dones a mans de les seues parelles o exparelles, d’acord amb la llei de Violència de Gènere. Aquesta es defineix com la que perpetra un home sobre una dona amb la qual té o ha tingut una relació de parella o sobre els fills d’ella, i deixa fora altres morts com les que es produeixen per crims sexuals perpetrats pel simple fet de ser dona.

Així doncs, casos com el de Diana Quer o Laura Luelmo, assassinades per home que suposadament van intentar abusar sexualment d’elles i després les van matar, es queden fora d’aquesta estadística. Tampoc no en formen part crims en els quals l’assassí mata els familiars o les amistats de la seua companya sentimental.

Aquest és el cas de l’home que diumenge passat va acabar amb la vida de dos de les germanes de la seua exparella de 35 i 23 anys al disparar-los des d’una finestra a Aranjuez. Una d’elles va morir a l’acte i l’altra va ingressar a l’hospital en estat crític, on va morir ahir. La sogra de l’agressor també està ingressada, encara que en aquest cas no es tem per la seua vida.

tracking