SEGRE

XINA CONFLICTE

Batalla campal a Hong Kong

La policia carrega contra milers de manifestants que han aconseguit paralitzar la llei d’extradició || L’ús de pilotes de goma provoca, almenys, 22 ferits

Milers de persones es van congregar prop del Parlament per exigir la retirada de la llei d’extradició.

Milers de persones es van congregar prop del Parlament per exigir la retirada de la llei d’extradició.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 22 persones van resultar ferides ahir després que la policia de Hong Kong carregués durament contra desenes de milers de manifestants que van acampar al districte financer per exigir al Govern la retirada de la reforma de la llei d’extradició i, que de moment, van aconseguir paralitzar. El Consell Legislatiu, dominat per una majoria pro-Pequín, va anunciar hores abans que esclatessin els disturbis que la votació per aprovar la reforma, prevista per ahir, quedava ajornada.

Aquesta reforma permetrà entregar sospitosos a la Xina continental, la qual cosa ha desencadenat la ira dels ciutadans. Milers de persones van començar a acampar a la zona dimarts a la nit, emulant la Revolució dels Paraigües del 2014, enmig d’un gran desplegament policial de 30.000 efectius, un operatiu de seguretat similar que el que es prepara per a la visita d’alts càrrecs xinesos. En un primer moment, la policia es va mantenir vigilant, però finalment va intervenir utilitzant gasos lacrimògens, canons d’aigua i bales de goma per evitar que els congregats tallessin els accessos al districte financer.

A més de les manifestacions ciutadanes, fins a 80 ONG van enviar la setmana passada una carta a la líder de Hong Kong, Carrie Lam, per intentar frenar aquest canvi legislatiu que permetria a l’antiga colònia britànica entregar a Pequín a qualsevol persona per la seua “possible” implicació en una sèrie de delictes com homicidi o violació sense estar provats.

El Regne Unit també va demanar al Govern de Lam que “pari i reflexioni” sobre l’impuls d’aquesta nova llei i va instar Hong Kong a lluitar per protegir els seus drets, llibertats i alt grau d’autonomia.

tracking