SEGRE

MIGRACIÓ MEDITERRANI

Itàlia multarà amb fins a 50.000 euros les ONG que rescatin immigrants

Més de 1.000 morts després de tancar ports

Un grup d’immigrants arribats a un port sicilià.

Un grup d’immigrants arribats a un port sicilià.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres italià ha aprovat aquesta setmana un decret llei que preveu multar amb fins a 50.000 euros les organitzacions no governamentals que participin en el rescat d’immigrants en aigües italianes. A més, aquells que violin en diverses ocasions aquesta mesura podrien patir la confiscació de l’embarcació.

El decret, impulsat pel ministre de l’Interior, l’ultradretà Matteo Salvini, inclou temes de seguretat i immigració. Endureix les condicions per als qui sol·liciten asil, limita la protecció als migrants vulnerables i facilita les expulsions.

Els 28 avalen un informe de la CE per sancionar Itàlia al no reduir el seu deute públic

Al maig, Nacions Unides va instar el Govern italià a parar la tramitació d’aquest decret que assegura que perjudica “greument” els dret humans “dels immigrants i les persones que busquen asil”.

Salvini va decretar el tancament dels ports italians als vaixells amb immigrants rescatats al Mediterrani fa un any. En aquest període han mort almenys 1.151 persones en aquest mar i prop de 10.000 van ser retornats a Líbia contra la seua voluntat després de ser rescatats.

D’altra banda, els governs de la Unió Europea van avalar ahir a nivell tècnic l’informe presentat la setmana passada per la Comissió Europea per activar el procediment sancionador contra Itàlia per no adoptar prou mesures per reduir el seu deute públic, que supera el 130 per cent del PIB i continuarà creixent en els propers anys.

La CE es va mostrar disposada a estudiar nous “elements” que el Govern italià pugui presentar per reduir el seu deute públic, però alhora va advertir que vol veure un “camí creïble” tant per a aquest any com per al vinent i va recomanar a Roma no “perdre el temps”.

tracking