SEGRE

JxCat rebutja investir Sánchez per la "vulneració drets" dels diputats presos

La portaveu del Grup Socialista en el Congrés, Adriana Lastra (iaquierda), manté una reunió amb la portaveu de Junts en el Congrés, Laura Borràs (centre), i la vicepresidenta del PDeCAT, Miriam Nogueras.

La portaveu del Grup Socialista al Congrés, Adriana Lastra (esquerra), manté una reunió amb la portaveu de Junts en el Congrés, Laura Borràs (centre), i la vicepresidenta del PDeCAT, Miriam Nogueras.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts Per Catalunya ha anunciat aquest dijous que "no es donen les circumstàncies per afavorir la investidura" de Pedro Sánchez davant de la "vulneració de drets" dels tres diputats d’aquesta formació que es troben en presó preventiva i que han estat suspesos. Així ho ha apuntat en una roda de premsa la portaveu de JxCat, Laura Borràs, qui després de lamentar que el seu partit no pugui votar "en bloc" amb els seus set escons per la suspensió dels seus tres companys, ha advertit també que no hi haurà "més xecs en blanc" a Sánchez per part d’aquesta formació.

"Els xecs en blanc nosaltres ja els hem concedit, no els concedirem més. Ho vam fer en la moció de censura i un any després estem en la situació en la qual ens trobem", ha dit Laura Borràs després de mantenir al Congrés una reunió amb la portaveu socialista, Adriana Lastra. Segons ha explicat, Lastra no li ha demanat a la reunió d’avui explícitament l’abstenció però sí que no bloquegin la investidura perquè "no hi ha cap altra alternativa" al Govern de Pedro Sánchez. No obstant això, en cap moment no s’ha parlat "de condicions concretes". Ambdues portaveus s’han citat a "continuar parlant", ha comentat Laura Borràs, encara que sense fixar cap cita per a la setmana que ve.

La portaveu parlamentària ha insistit que qui dirigeix el Govern central "no pot fer oïdes sordes" davant del conflicte polític a Catalunya i que el seu grup es manté en la posició que ja tenia, poder dialogar. "Fins ara mateix el que hem obtingut és una negativa permanent", ha lamentat.

La principal de les peticions de JxCat és que es revoqui la suspensió dels diputats presos. "Estem dient que volem votar en grup i hi ha tres vots que, si no es modifica la situació, no poden ser vots negatius sinó abstencions", ha afirmat la diputada, que ha insistit que els tres diputats presos ja han deixat clar que no volen renunciar a les seues actes.

Per facilitar la investidura, Laura Borràs manté que no hi pot haver vulneració de drets dels diputats presos i també demana de reactivar el diàleg sobre el conflicte a Catalunya. "Necessitem que hi hagi algú a l’altre costat per poder dialogar", ha subratllat.

tracking