SEGRE

Torra demana la unitat estratègica de tot l'independentisme

Reclama als demòcrates el seu suport

Imatge dels participants en la protesta celebrada a Barcelona amb pancartes que exigeixen l'absolució dels polítics presos.

Torra demana la unitat estratègica de tot l'independentismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer una crida ahir a la “unitat estratègica” de les forces que defensen “les llibertats i els drets civils de tots els ciutadans, inclòs el dret d’autodeterminació”, davant de la sentència que emetrà el Tribunal Suprem sobre els líders del procés. En una compareixença al Centre Blanquerna, a Madrid, després de finalitzar l’última vista, Torra va denunciar la “vulneració” dels drets dels ciutadans i la “injustícia” d’un “judici farsa” que naix de la “persecució sistemàtica” de l’independentisme. Va demanar als “demòcrates d’Espanya” que “escoltin les veus de dignitat” dels presos i va prometre que continuarà treballant per la independència. “Ara –va assenyalar– no ens podem permetre malgastar el camí recorregut. Jo no ho permetré. Ara és l’hora del país.” Va definir els acusats com a persones “honorables” i “demòcrates pacífics” que són jutjades “per les seues idees” i que representen un poble al qual s’ha ha negat “el seu dret més fonamental d’autodeterminació”.

Va afirmar que ara “és l’hora de recuperar el fil de la història”, que “convoca” els demòcrates “a unir-nos per un sentit de llibertat, fraternitat i justícia”. “Es tracta –va dir– del fil de l’1-O, que s’hauria d’haver trencat mai.” Va insistir que la independència “és una causa justa” i va animar a “redactar amb més decisió que mai el futur lliure de Catalunya”. “Com a president apel·lo a la consciència dels catalans, a la dels dirigents dels partits i les entitats cíviques, a la del meu Govern i dels grups parlamentaris, a la seua honestedat, intel·ligència i generositat”, va afirmar.

tracking