SEGRE

BARCELONA

Ada Colau desbanca Maragall amb els vots del PSC i Valls al sumar majoria absoluta

Diu que no serà alcaldessa independentista ni anitiindependentista i proposa reposar el llaç groc

Ernest Maragall mira a Ada Colau i Jaume Collboni mentre Manuel Valls somriu a l’haver impedit que ERC governi a Barcelona.

Ernest Maragall mira a Ada Colau i Jaume Collboni mentre Manuel Valls somriu a l’haver impedit que ERC governi a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata de Barcelona en Comú a la reelecció com a alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va revalidar ahir el seu càrrec a l’obtenir just 21 vots, la majoria del consell municipal barceloní, format per 41 regidors. Va aconseguir arrabassar el govern al republicà Ernest Maragall, gràcies al suport del PSC i Manuel Valls i els seus afins. L’acabada d’investir, novament, alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va comprometre a governar per a tots els barcelonins i va garantir en el ple d’investidura que no serà una “alcaldessa independentista ni anitiindependentista”, malgrat que va dir que el grup municipal de Barcelona en Comú proposarà reposar la pancarta amb el llaç groc a la façana de l’ajuntament, en solidaritat amb els presos. En aquest sentit, Colau va lamentar que el regidor electe de JxCat Joaquim Forn hagués de tornar a la presó després del ple d’investidura.

A la tradicional recepció del president de la Generalitat a la nova alcaldessa i els regidors de l’ajuntament de Barcelona després de constituir-se el nou consistori, Quim Torra va instar els regidors a defensar els drets i llibertats “inclòs el dret d’autodeterminació”. El candidat de BCN Pel Canvi-Cs, Manuel Valls, va negar la salutació a Torra, mentre que els dos regidors del PP, Josep Bou i Óscar Ramírez, ni van assistir a la recepció.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va xifrar en unes 2.300 les persones que van seguir el ple d’investidura de l’ajuntament de Barcelona des de la plaça Sant Jaume.

La majoria dels concentrats portaven pancartes per demanar la llibertat dels polítics sobiranistes i d’altres protestaven contra Colau mitjançant pancartes i crits com “Ada Colau és un frau”, especialment en el moment en què va ser investida, com es va poder veure per una pantalla gegant.

Ernest Maragall mira a Ada Colau i Jaume Collboni mentre Manuel Valls somriu a l’haver impedit que ERC governi a Barcelona.

Ernest Maragall mira a Ada Colau i Jaume Collboni mentre Manuel Valls somriu a l’haver impedit que ERC governi a Barcelona.EFE

tracking